joi, martie 28, 2024
AcasăNaționalFemeie moartă din cauza coinfecției simultane cu gripă și COVID (video)

Femeie moartă din cauza coinfecției simultane cu gripă și COVID (video)

Flurona (coinfecție gripă – COVID-19) face primele victime în România. ​O femeie, în vârstă de 74 de ani, diagnosticată cu Flurona a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Anunţul a fost făcut de către managerul spitalului, medicul Florin Roșu.

Acesta este primul deces cauzat de Flurona anunțat de un spital din România. Femeia fusese internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași pe data de 29 noiembrie. Aceasta suferea și de alte afecțiuni grave.

Bărbat vindecat de Flurona

La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași a mai fost internat un pacient cu Flurona – un bărbat de 69 de ani. Acesta s-a vindecat și a fost externat.

„În urma tratamentului administrat de catre echipa noastră multidisciplinară (medic ATI,medic B.I), bărbatul a fost externat în cursul zilei de ieri. Evoluția sa urmează a fi supravegheată de acum de medicul de familie. Din nefericire, în ciuda  eforturilor cadrelor medicale  și a terapiei administrate, nu aceeași a fost evoluția  si în cazul pacientei. Dubla infectare nu a făcut decât să agraveze comorbiditățile grave de care suferea și să conducă la decesul acesteia”, a spus  managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași.

Ambii pacienți au prezentat, la internare, dureri musculare, febră, cefalee (durere de cap) și afectare pulmonară (dispnee cu polipnee). De asemenea, ambii pacienți nu erau vaccinați împotriva gripei și a COVID-19.

„Facem în continuare apel către populație de a se imuniza”

„Facem în continuare apel către populație de a se imuniza atât împotriva gripei sezoniere, cât și a coronavirusului. Încă de la începutul pandemiei ne-am întrebat dacă cele două virusuri vor coexista sau unul dintre aceștia va deveni dominant determinând o singură patologie. În cazul Flurona, simptomatologia este mai “zgomotoasă”, determinand forme cu o severitate crescută.
Se pare că până la varianta Omicron, nu a existat această coinfecție. Aceasta este o particularitate a acestei subvariante a Coronavirusului, dublată de nerespectarea măsurilor de prevenție, și anume: populația să se adreseze medicului de familie în primele 24 de ore de la debutul simptomelor, iar dacă acestea persisistă 48-72 de ore, să se prezinte la spital, să nu recurgă la automedicație sau la scheme de tratament empirice aflate în urma discuțiilor cu rudele sau prietenii, aerisirea spațiului în care locuim sau ne desfășurăm activitatea, respectarea măsurilor de igienă – spălarea mâinilor și a alimentelor, evitarea spațiilor cu aglomerări populaționale, iar dacă acest deziderat nu poate fi atins, purtarea măștii de protecție, o alimentație bogată în legume și fructe”, a declarat medicul Florin Roșu.
Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.5 ° C
21.1 °
15.6 °
53 %
1.3kmh
90 %
joi
21 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...