sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăNaționalBărbat în stare critică după ce a fost diagnosticat cu triplă infecţie...

Bărbat în stare critică după ce a fost diagnosticat cu triplă infecţie virală (video)

Un bărbat este în stare critică la spital după ce a fost diagnosticat cu triplă infecţie virală, respectiv Covid, virus gripal şi virus respirator sinciţial.

Cazul a fost înregistrat la Iaşi. Bărbatul are 58 de ani şi este primul pacient cu triplă infecţie virală care ajunge la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

” Îngrijim primul pacient cu tripla infecţie virală, şi anume virusul Sars-Cov 2, virusl gripal şi virus respirator sincițial. Este vorba de un pacient în vârstă de 58 de ani, care prezintă multiple comorbiditati, cum ar fi hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, diabet zaharat de tip II, obezitate morbidă şi pancitopenie severă, ceea ce înseamnă o scădere importantă a imunităţii organismului.

Încă de la internare, pacientul prezenta o disfuncţie respiratorie importantă, ceea ce a impus internarea şi îngrijirea acestuia în regim de Terapie Intensivă. În momentul de faţă, pacientul este conştient, ventilat non invaziv şi stabil din punct de vedere hemodinamic. Prognosticul rămâne unui rezervat”, a declarat medicul Florin Roşu, directorul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Îndemn lansat de medici după cazul de triplă infecţie

Medicul Florin Roşu recomandă ca oamenii să se prezinte la medicul de familie în cel mult 24 de ore de la apariţia primelor simptome, iar dacă simptomatologia persistă mai mult de trei zile atunci să se adreseze unui medic specialist. „Revenim cu îndemnul către populație ca în momentul în care apare orice modificare în homeostazia organismului, adică în starea de bine, să se adreseze în primele 24 de ore medicului de familie, iar dacă simptomatologia persistă mai mult de 3 zile să se adreseze medicului specialist, astfel încât să beneficieze de un consult de specialitate și de analize în vederea punerii unui diagnostic corespunzător și a inițierii unui tratament țintit pentru a preveni transformarea unei forme medii în una severă”, a mai spus medicul Florin Roşu.

În urmă cu câteva zile, tot la Iaşi, o femeie, în vârstă de 74 de ani, diagnosticată cu Flurona (Covid19 şi gripă) a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
-3.1 ° C
1.6 °
-3.3 °
90 %
1.6kmh
100 %
sâm
2 °
Dum
-3 °
lun
-3 °
mar
-4 °
mie
-2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Ori au făcut prea multe bile, ori noaptea umblă pe străzi, în grup, ca elefanții. Altă explicație nu este.

EDITORIAL

Anul trecut guvernul condus de generalul ăăăă… ăăăă… Ciucă a dat ordonanță că gata, nu se mai fac angajări la stat. Atâta s-a bătut...

GÂNDUL ZILEI

De ce plâng chitarele Știu doar felinarele Că ele aduc necazul Când ard de pomană gazul... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...