vineri, februarie 3, 2023
AcasăNaționalMedicii care i-au salvat viaţa Alexiei fac minuni din nou. Au reuşit...

Medicii care i-au salvat viaţa Alexiei fac minuni din nou. Au reuşit să replanteze piciorul unui băiat

Medicii de la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași, care i-ai replantat mâinile Alexiei, au făcut o nouă operaţie maraton pentru a salva piciorul unui băiat. Copilul a fost lovit, marţi, de un tren în Vatra Dornei. În urma impactului piciorul băiatului de 15 ani a fost retezat.

Băiatul a fost dus la spital în stare critică, în șoc traumatic și hemoragic. A fost dus mai întâi la UPU de la Spitalul din Vatra Dornei, unde a fost stabilizat, iar de acolo a fost preluat de un elicopter SMURD și transferat la Iași. A fost consultat la Spitalul pentru copii „Sfânta Maria”, apoi a fost trimis pentru investigații suplimentare la Spitalul de Neoruchirurgie, deoarece a suferit și un traumatism cranio cerebral sever.

De îndată ce s-a întors la Spitalul „Sfânta Maria”, iar medicii au avut toate datele privind starea lui de sănătate, l-au băgat în sala de operații.

Intervenția a durat 13 ore. Echipa de medici care a realizat operația este aceeași  care a reușit replantarea mâinilor Alexiei, adolescenta rănită grav într-un accident în Pașcani în luna decembrie. Medicii au intrat în sala de operație ieri la ora 14 și au ieșit la 3 dimineața.

După operația complexă, au reuşit replantarea piciorului stâng al băiatului. Starea adolescentului de 15 ani este critică, el fiind internat la terapie intensivă, unde este sub supraveghere medicală.

Martorii povestesc faptul că băiatul asculta muzică în căști și era atent la telefon în momentul în care a fost lovit de tren. Cel mai probabil a fost vorba despre un moment de neatenție.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
3.7 ° C
3.8 °
2.2 °
57 %
8.8kmh
16 %
vin
4 °
sâm
2 °
Dum
-3 °
lun
-4 °
mar
-3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Muzeul Județean prin interior, dar încă sunt speranțe că nu o ia pe urma teatrului.

EDITORIAL

Probabil în tinerețea lui, domnul Statu a fost un exemplu de bunătate, deșteptăciune și echilibru, din moment ce astăzi multă lume se încăpățânează să-l...

GÂNDUL ZILEI

De ce plâng chitarele Știu doar felinarele Că ele aduc necazul Când ard de pomană gazul... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...