sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăNaționalRomânia își retrimite ambasadorul la Viena după o discuție a lui Iohannis...

România își retrimite ambasadorul la Viena după o discuție a lui Iohannis cu omologul austriac

Klaus Iohannis a decis, joi, retrimiterea la Viena a ambasadorului României, Emil Hurezeanu, chemat în țară pentru consultări pe 9 decembrie 2022, după ce a avut joi o discuție cu omologul său austriac, Alexander Van der Bellen, la inițiativa celui din urmă.

Klaus Iohannis a transmis omologului austriac că votul negativ exprimat de Austria în cadrul reuniunii Consiliului Justiție și Afaceri Interne privind aderarea României la spațiul Schengen a produs dezamăgire în rândul cetățenilor români, potrivit Europa Liberă.

Iohannis a spus că România este și va continua să fie un furnizor de securitate și va proteja în continuare în mod eficient frontiera externă a Uniunii Europene, în interesul tuturor cetățenilor europeni, așa cum a făcut-o și până acum.

Președintele României a arătat că poziția actuală a Austriei trebuie să fie schimbată cât mai curând posibil iar guvernul austriac să adopte o atitudine „constructivă și îndreptată spre cooperare, astfel încât obiectivul de aderare a României la Schengen să fie atins anul acesta.”

De asemenea, Iohannis a propus o cooperare bilaterală și europeană pentru reducerea migrației ilegale pe ruta balcanică, răspunzând astfel preocupărilor ridicate de Austria.

Cei doi Președinți au avut, de asemenea, un schimb de opinii privind evoluțiile de securitate din regiune și sprijinul acordat Ucrainei.

Deja ai votat!
Botoșani
ninsoare
-1.5 ° C
0.6 °
-1.7 °
90 %
5.6kmh
100 %
sâm
-1 °
Dum
-2 °
lun
-3 °
mar
-3 °
mie
-3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Ori au făcut prea multe bile, ori noaptea umblă pe străzi, în grup, ca elefanții. Altă explicație nu este.

EDITORIAL

Anul trecut guvernul condus de generalul ăăăă… ăăăă… Ciucă a dat ordonanță că gata, nu se mai fac angajări la stat. Atâta s-a bătut...

GÂNDUL ZILEI

De ce plâng chitarele Știu doar felinarele Că ele aduc necazul Când ard de pomană gazul... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...