spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăNaționalRobotul ION, o înșelătorie. Răspunsurile preînregistrate, inteligența artificială încă în fază de...

Robotul ION, o înșelătorie. Răspunsurile preînregistrate, inteligența artificială încă în fază de proiect (video)

Robotul ION, bazat pe Inteligența Artificială (AI) nu este încă finalizat. Potrivit celor de la PRESShub dialogul cu premierul Nicolae Ciucă din ședința de Guvern din 1 martie a fost regizat.

Cel care a recunoscut acest lucru a fost chiar Nicu Sebe, coordonatorul echipei care se ocupă de acest proiect. Mprturisirile au fost făcute într-un interviu cu Dragoș Stanca.

La întrebarea adresată de către moderator dacă robotul ION există sau e doar o idee de proiect, în acest moment, răspunsul a fost că „Nu există, încă”.

Cu accent pe „încă”, a relatat Dragoș Stanca, pentru presshub.

Dar cei implicați ne promit că lansarea lui e „o chestiune de luni, nu de ani”, susține Nicu Sebe. La discuție a participat și ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja. Acesta susține proiectul la nivel instituțional, și doi membri ai echipei lui Nicu Sebe.

La întrebarea dacă dialogul cu ION purtat de premierul Ciucă a fost real sau doar o „scenetă”, răspunsul celor care au organizat-o este că da, a fost regizat.

Mai mult, vocea a fost a unui actor şi nu „obținută prin sintetizarea vocilor a mii de români”, cum s-a anunţat iniţial la lansarea proiectului.

Materialul integral îl puteţi citi accesând acest LINK.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...