În luna septembrie a anului trecut, Consiliul de Administrație al Romsilva l-a numit pe Daniel Nicolăescu în funcția de director general pentru un mandat provizoriu de patru luni, ce a fost prelungit până în clipa de față.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Potrivit ultimei declarații de avere, depuse la începutul anului 2023, consultată de Fanatik, Daniel Nicolăescu a avut anul trecut venituri de 177.135 de lei, echivalentul a 35.000 de euro. Cu economii în conturile sale de 16.000 de euro, acesta a primit un împrumut de două milioane de lei de la Octavian Dumitru Păunescu, împrumut scadent în anul 2050. Acest împrumut se adaugă la alți 100.000 de lei, primiți tot ca împrumut de la același Octavian Păunescu și scadent tot în anul 2050. În total, noul șef al Romsilva are să-i dea returneze o sumă de 420.000 de euro.

Octavian Dumitru Păunescu este un om de afaceri din Vâlcea, localitate de unde este și Daniel Nicolăescu, fost consilier local în comuna Mălaia din același județ. Agenția Națională de Integritate avea să-l acuze de incompatibilitate pentru faptul că în perioada 2012-2016 a semnat un contract de prestări servicii cu propria firmă. Acesta avea să acuze un atac politic în acest caz, susținând că e vorba de un contract de deszăpezire de doar 3.200 de lei.

Materialul integral îl puteţi citi aici.