spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăNaționalLocomotiva unui tren, încărcat cu cărbune, a deraiat. Două tone de motorină...

Locomotiva unui tren, încărcat cu cărbune, a deraiat. Două tone de motorină s-au scurs pe jos

Locomotiva unui tren de marfă care transporta cărbune a deraiat marți dimineață pe ruta Băbeni-Alunu, în județul Vâlcea. În urma accidentului, rezervorul locomotivei s-a spart şi circa două tone de motorină s-au scurs în sol, au transmis reprezentanţii ISU Vâlcea.

Reprezentanţii IPJ Vâlcea au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele producerii evenimentului feroviar.

La câteva ore după incident, trenul a fost repus pe calea ferată și a început deplasarea către Băbeni, a anunţat ISU Vâlcea. O echipă din partea CF de la Craiova urma să se deplaseze la locul intervenției pentru colectarea combustibilului scurs și depunerea de material absorbant.

CFR Marfă a anunţat că în acest caz a deraiat prima osie a locomotivei care împingea ansamblul format din 25 de vagoane. Trenul transporta cărbune pe relatia Alunu – Băbeni.

”La fata locului intervin autorităţile abilitate, inclusiv Garda de Mediu, având în vedere faptul că rezervorul locomotivei deraiate s-a spart. O parte din continutul acestuia s-a deversat. Momentan, la fata locului, se intervine cu absorbant biodegradabil, respectiv cu substanţe chimice de neutralizat pentru limitarea impactului asupra mediului şi prevenirea extinderii poluării. Menţionăm că nu au fost înregistrate victime. Circulatia în zonă este destinată numai transportului feroviar de marfă. Transportul de călători nu este afectat. Cauzele producerii accidentului vor fi stabilite ulterior de către Agenţia de Investigare Feroviară Română-AGIFER”, anunță CFR.

La o prima constatare o posibila cauza este o defectiune tehnica la un vagon care a angrenat deraierea locomotivei care impingea trenul.

Accidentul vine la doar trei zile după un alt grav accident feroviar care a avut loc la Galaţi. Un tren de călători oprit în gară a fost lovit violent de o altă locomotivă. O persoană a murit, iar alte trei au fost rănite.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.7 ° C
11.7 °
11.5 °
85 %
1.3kmh
100 %
joi
11 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...