marți, mai 21, 2024
AcasăNaționalȘeful Poliției Călare Iași, acuzat că a violat, de trei ori, sub...

Șeful Poliției Călare Iași, acuzat că a violat, de trei ori, sub ameninţarea cuţitului, o fată de 11 ani

Un instructor de echitație din Iași a fost arestat după ce ar fi violat de 3 ori o fată de 11 ani, sub amenințarea unui cuțit. Bărbatul este și polițist local.

Potrivit Ziarul de Iaşi, procurorii au confirmat dosarul de agresiune sexuală în care ar fi implicat  Tiberiu Cebotaru, șef serviciu al Poliției Călare.

”În perioada septembrie-octombrie 2022, o persoană de gen masculin, instructor de echitație, profitând de rolul său de antrenor și de vulnerabilitatea persoanei vătămate minore în vârstă de 11 ani, prin constrângere fizică (amenințare cu un cuțit) și psihică, în timpul cursurilor, ar fi supus-o la trei raporturi sexuale, în trei împrejurări diferite. Anterior, în perioada  ianuarie 2021-mai 2022, cu ocazia cursurilor de echitație desfășurate, aceeaşi persoană profitând de autoritatea sa și de vulnerabilitatea aceleiaşi persoane vătămate minore, ar fi supus-o pe aceasta la acte de natură sexuală, prin constrângere psihică, atingând-o în zonele intime în timpul cursurilor.

Totodată, acesta ar fi oferit cursuri de echitație deşi nu deţinea niciun fel de autorizație în acest sens, iar în anul 2022 aceeaşi persoană le-ar fi determinat pe alte persoane vătămate să achiziționeze un cal contra unei sume de bani, ascunzându-le cumpărătorilor faptul că acea cabalină nu i-ar fi aparţinut.

Suspectul a fost reţinut la data de 26.04.2023 pentru o durată de 24 de ore, cercetările continuând în vederea întregirii situaţiei de fapt şi stabilirii adevărului judiciar, pentru justa soluţionare a cauzei”, se arată într-un comunicat de presă dat publicității de Ștefan Fânariu, procuror-șef Parchetul de pe lângă Judecătorie.

Şeful Poliţiei Locale spune că acuzaţiile nu au legătura cu atribuțiile de serviciu ale acestuia

Într-o declarația acordată presei, directorul Poliției locale Liviu Zanfirescu a declarat că acuzațiile care i se aduc lui Cebotaru nu au legătura cu atribuțiile de serviciu ale acestuia. Zanfirescu a precizat că va fi deschisă o anchetă internă, disciplinară.

„Am fost surprins de faptul că a fost reţinut. Am avut o discuţie cu acest coleg după ce, în cursul anului trecut, în luna septembrie, a venit o doamnă care a reclamat că nu i se restituie o sumă de bani, după ce a avut o tranzacţie cu acest coleg legat de un cal. Nu cunosc amănunte, doar că această persoană a venit la mine în încercarea de a-și recupera banii. Am încercat, am avut discuţii, însă colegul a zis că este o chestiune privată. Am înţeles şi am îndrumat acea persoană să se adreseze instanţei de judecată fiind o cauză civilă sau Poliţiei dacă se constată altceva. Absolut nimic despre agresiuni sau alte fapte în legătură cu situaţia pe care o ştim cu toţii astăzi”, a comentat Liviu Zanfirescu.

Directorul Poliției Locale a adăugat că aceasta a fost singura problemă legată de angajatul instituției care i s-a adus la cunoștință.

În ceea ce privește acuzația că Cebotaru ar fi prestat activități în mediul privat deși este polițișt local, Zanfirescu a spus că niciun funcționar public nu poate să desfășoare astfel de activități decât dacă predă la o școală și este acreditat în acest sens. De asemenea, dacă ar fi avut activități de instructor, atunci Cebotaru ar fi trebuit să le declare anual, în declarația de avere.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
21.7 ° C
22.6 °
20.5 °
42 %
0.5kmh
55 %
mar
20 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
25 °
sâm
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când te gândești la Cel de Sus şi aștepți să se gândească și El la tine măcar în campania electorală.

EDITORIAL

Știți treaba aia cu „ai grijă ce-ți dorești că s-ar putea să ți se întâmple”? Ei bine, după ani întregi în care am tot...

EPIGRAMA ZILEI

Stătea pe un șezlong, la soare, În slip și fără sutien Și-avea un bust atât de mare Că da pe-afară din ... catren! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...