spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăNaționalFemeie lăsată să nască pe trotuar în poarta spitalului (video)

Femeie lăsată să nască pe trotuar în poarta spitalului (video)

O situaţie halucinantă a fost înregistrată luni dimineaţă la Urziceni. O gravidă a adus pe lume un bebeluş pe trotuar, după ce cu 15 minute înainte fusese refuzată de Spitalului municipal Urziceni.

Martorii au filmat momentul şi au postat imaginile pe reţelele de socializare. Femeia a fost asistată de un echipaj de ambulanţă.

„Săptămâna începe cu o nouă viață! În această dimineață în jurul orei 6.00, echipajul 97 al SAJ Ialomița, substația Urziceni a asistat la naștere o tânără de 24 ani, mama celei de a treia fetițe perfect sănătoasă! Felicitări mamei, felicitări colegei mele, Gabriela Dobra pentru profesionalism și implicare! PS. Aș atribui o mare bilă neagră spitalului municipal Urziceni pentru dezinteres total și nepăsare, pacienta prezentându-se cu aproximativ 15 minute înainte la CPU, în travaliu, fiind refuzată, motivandu-se că vor chema ambulanța. Un caz cu happy-end dar nu toate se pot încheia așa”, a scris pe o reţea de socializare ambulanţierul Marian Iordache, din Urziceni.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că a văzut imaginile îngrozitoare de la Urziceni, acolo unde o femeie a fost nevoită să nască în fața spitalului. Rafila a anunțat că a trimis deja Inspecția Sanitară de Stat la Urziceni și va reveni cu detalii. ”Am văzut imaginile de la Urziceni. În momentul de față, Inspecția Sanitară de Stat încearcă să reconstituie exact respectiva situație și vă vom pune la dispoziție toate informațiile pe care le avem, precum și măsurile care vor fi luate”, a spus Alexandru Rafila.

Anchetă declanşată la spital

Potrivit surselor Libertatea, managerul spitalului din Urziceni, Daniela Elena Ianuș, a declanșat o anchetă. „Pacienta a fost primită în spital, s-a apelat la ambulanță din spital, noi suntem spital municipal, nu avem linie de gardă de ginecologie, asistenta a înregistrat-o, a sunat la ambulanță și a insistat să vină o ambulanță de urgență, s-o trimită la Slobozia, cel mai apropiat spital”, a declarat managerul pentru Libertatea.

„I s-a spus să aștepte că vine ambulanța, iar asistenta tocmai urma să anunțe medicul. Nu ginecolog, ci chirurg. Spitalul nostru nu are linie de gardă de ginecologie. Pacienta a ieșit pe picioarele ei din CPU și între timp a venit ambulanța. Nu știu de ce nu au luat-o și pus-o în ambulanță… a instigat să se filmeze…”, a continuat aceasta.

Managerul spitalului a explicat că apelul la ambulanță a fost făcut de la camera de gardă a unității spitalicești. Daniela Elena Ianuș a aflat de la presă varianta ambulanțierului.

„Apelul la ambulanță a fost să se trimită o ambulanță de urgență, înseamnă că ei au întârziat 15 minute, fiind în curtea spitalului. Noi am inițiat o anchetă internă, am discutat cu asistenta care era în CPU, care a înregistrat-o pe tânără, să verificăm și înregistrările video”, a mai spus Ianuș.

Ambulanța a ajuns în 4 minute

Directorul medical al Serviciului de Ambulanță Județean, Tigeliu Păun, a declarat că femeia deja adusese pe lume copilul în momentul în care echipajul a ajuns la spital. „Ei (n.r. echipajul de ambulanță) s-au prezentat în patru minute de la apel, iar femeia deja născuse. Au ajutat-o, au urcat-o în ambulanță și au adus-o la Spitalul Slobozia”, a spus Păun.

Șeful Serviciului de Ambulanță Județean susține că ambulanțierii își fac treabă și în niciun caz nu au început să filmeze, iar personalul din spital trebuia să aibă grijă de femeie până la sosirea echipajului, care ar fi transportat-o la Slobozia, la 60 de kilometri distanță de Urziceni.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
24.4 ° C
24.6 °
24.4 °
49 %
6.9kmh
100 %
vin
22 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...