spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăNaționalAvere uriaşă făcută de primarul de Caracal din afaceri cu statul

Avere uriaşă făcută de primarul de Caracal din afaceri cu statul

Uriașa avere a primarului din Caracal, a cărui familie deține depozitul GPL care a explodat la Crevedia, a fost făcută în mare parte înainte de a deveni primar, din afaceri cu statul.

Potrivit PRESShub, firmele controlate de Ion Doldurea, prin fii săi, dețin majoritatea benzinăriiilor și stațiilor GPL din Olt. Numai societatea Flagas SRL, cea implicată în explozia de la Crevedia, mai are alte 27 de puncte de lucru în 13 județe din România. În Olt, este de notorietate faptul că Ion Doldurea este susținut de baronul PSD Paul Stănescu, unul dintre cei mai puternici oameni din partid în acest moment.

Împins în politică de baronul PSD Paul Stănescu

Afaceristul nu a dorit să intre în politică, potrivit informațiilor PRESShub, dar a fost împins de către Paul Stănescu, protectorul său în afaceri, să preia șefia PSD Caracal, în 2019, pentru a-l opri din drum pe un rival de al său. Presa a speculat la momentul respectiv că a fost o luptă între două grupări puternice în PSD, cea a lui Darius Vâlcov – fost ministru, în prezent în închisoare – cu cea a a lui Paul Stănescu. Ulterior, Ion Doldurea a câștigat și Primăria orașului, în 2020. În același an, Ion Doldurea a transferat firmele sale pe numele celor doi fii ai său.

În 2022, numai perla coroanei, Flagas SRL, implicată în explozia din Crevedia, i-a adus un profit de 6,8 milioane de euro.

Obiecte de aur de 80.000 de euro

Primarul de Caracal nu este un om sărac. Potrivit declarației de avere din 2023, Ion Doldurea deține două case de locuit, 11 apartamente și 8 terenuri. Toate cele 11 apartament au fost cumpărate în 2019, anul în care a devenit lider al PSD Caracal. De asemenea, are „obiecte de artă” în valoare de 80.000 de euro și peste 700.000 de euro, bani lichizi, în conturile sale.

De asemenea, Ion Doldurea deține, pe numele său, mai multe spații comerciale, care îi aduc profit direct. Pe unele le-a vândut anul trecut, cu suma de 120.000 de euro. Mai obține venituri din chirii, dar și, atenție, din pensie. Primarul bogat al Caracaluui a încasat anul trecut și o pensie peste 64.000 de lei.

Primarul PSD de Caracal și-a construit averea în mare parte din afaceri cu statul. Astfel, potrivit unui bilanț realizat de Europa liberă:

  • Dolchimex, contracte totale de 215.000 lei, cel mai bun client – Primăria Caracal.
  • Dolgas, contracte totale de 636.000 lei, cel mai bun client – comuna Dobrosloveni
  • Criana Gas, contracte totale de 100.000 de lei, toate cu comuna Buturugeni, Giurgiu.
  • Flagas SRL, contracte totale de 1,6 milioane de lei, cei mai buni clienți, Primăria Bolintin Vale 720.000 de lei și Moara Vlăsiei 528.00 de lei. Firma Flagas a avut în anul 2022 o cifră de afaceri de peste 595,9 milioane de lei (121,6 milioane de euro) și un profit net 32,78 milioane lei (6,8 miloane de euro).
Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
23.7 ° C
24.3 °
23.6 °
37 %
2.5kmh
8 %
Dum
21 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °
joi
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...