spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăNaționalRisc de explozie în gara CFR din Caracal. Scurgeri de gaz la...

Risc de explozie în gara CFR din Caracal. Scurgeri de gaz la vagonul unui tren cu GPL

Nou pericol de explozie semnalat în gara din Caracal, unde se află staționat un tren cu 38 de vagone încărcate cu GPL, existând scurgeri de gaz. Polițiștii din Olt au fost sesizati duminică seară despre faptul că la penultimul vagon sunt scurgeri mici de gaz, pe la un robinet. 

Potrivit surselor G4Media, firma care transporta gazul este Grup Feroviar Roman (GFR), controlată de omul de afaceri Gruia Stoica. Trenul venea de la Capul Midia. „S-a dispus evacuarea personalului CFR, a călătorilor și balizarea zonei. Se încearcă decuplarea vagonului de la garnitura de tren”, se precizează în comunicat. Din cele 38 de vagoane ale trenului, 5 sunt încărcate cu GPL, 3 cu propan și 30 cu motorină și benzină.

În prezent se consemnează că nu mai sunt scăpări e gaze, dar că se va menține dispozitivul de siguranță până la sosirea reprezentanților firmei care administrează vagoanele.

„S-a realizat strângerea în siguranță a robinetului.  În urma verificărilor efectuate de către ISU, s-a constatat faptul că nu mai sunt scăpări de gaz. Se menține dispozitivul de siguranță, până la sosirea reprezentanților firmei care administrează vagoanele”, transmis sursele G4Media.

La locul evenimentului au fost dislocate două autospeciale de stingere, o autospecială CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic și Nuclear) și două autospeciale pentru primă intervenție. 

„Pentru protecția populației din zona Gării Caracal, a fost balizat un perimetru de siguranță de 400 de metri. Nu au fost persoane evacuate. În urma manevrelor efectuate de echipele de intervenție și personalul de pe locul de muncă, robinetul a fost închis, iar în urma măsurătorilor echipajului CBRN toate valorile au fost zero”, se precizează în comunicatul ISU.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.6 ° C
21 °
20.5 °
42 %
2.4kmh
95 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °
mie
14 °
joi
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...