spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăNaționalPompierii au informat șapte instituții ale statului despre neregulile constatate la firma...

Pompierii au informat șapte instituții ale statului despre neregulile constatate la firma din Crevedia 

Un raport al ISU întocmit în 2020 semnalează neregulile constatate la firma din Crevedia la controlul care a avut loc în acel an. Pompierii au constatat că firma folosea pompe neomologate și nu era respectată distanța legală față de case și liniile de electricitate.

Situațiile au fost semnalate către șapte instituții, potrivit unui document obținut în exclusivitate de Digi24. Raportul ISU arată numeroase nereguli la firma respectivă.

Potrivit sursei citate, pompierii care au mers în control în 2020 au găsit pompe neomologate pe care angajații firmei le foloseau ca să mute gaz dintr-o cisternă în alta.  De asemenea, directorii companiei nu respectau normele de siguranță. Cisternele și liniile de aprovizionare erau foarte aproape de liniile de electricitate și de casele oamenilor. Astfel, față de liniile de electricitate trebuiau să fie 10 metri, dar în realitate erau doar 6 metri.

Pompe mult prea aproape de case

Față de case distanța ar fi trebuit să fie 8 metri, dar în realitate distanța era de doar 2,8 metri. În plus, pompierii au găsit pompe de combustibil care aveau scurgeri. Acestea au fost motivele pentru care a fost retrasă autorizația de securitate la incendiu. După două luni de la ridicarea autorizației, pompierii au venit iar în control și a fost dispusă suspendarea activității firmei.

În raport scrie că patronii au anunţat toate instituțiile statului că nu mai lucrează acolo. Neregulile au fost semnalate de pompieri către șapte instituții ale statului, printre care Primăria Crevedia, Consiliul Județean Dâmbovița, prefectul de Dâmbovița. După trei ani, a avut loc tragedia.

Firma din județul Dâmbovița ale cărei rezervoare de GPL au explodat îl are ca patron pe fiul primarului din Caracal. Edilul a confirmat informația și, la un moment dat, a spus și că fiul său este deja în contact cu procurorii. În zece ani, cifra de afaceri a acestei firme a crescut de 500 de ori.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
22.7 ° C
22.7 °
21.6 °
35 %
2.4kmh
58 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °
joi
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...