spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăNaționalCătălin Cherecheş a fugit din ţară folosind actul de identitate al unei...

Cătălin Cherecheş a fugit din ţară folosind actul de identitate al unei rude

Cătălin Cherecheş a fugit din ţară folosind actul de identitate al unei rude, vineri, prin punctul de trecere a frontierei Petea, cu Ungaria.

Primarul municipiului Baia Mare a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru corupţie. „Cherecheş a ieşit din ţară prin frontiera cu Ungaria prin PTF Petea la ora 07,49 folosind o altă identitate aparţinând unei rude, o persoană de sex masculin. La ora menţionată, la controlul de frontieră efectuat pe teritoriul maghiar, s-a prezentat un autovehicul înmatriculat în România, în care se aflau două persoane, conducătorul auto care figura în regim de taxi şi un pasager pe scaunul din dreapta. Cele două persoane s-au legitimat cu cărţi de identitate româneşti, dintre care una, cea a pasagerului, aparţinea unei rude a numitului Cherecheş Cătălin, persoană care locuieşte într-un stat din Europa”, a declarat inspectorul general al IGPF, Victor-Ştefan Ivaşcu, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

„Nu au putut fi preluate imagini concludente de pe camere”

Inspectorul general al IGPF a precizat că, în momentul solicitării documentelor la control, agentul de poliţie de frontieră a procedat la identificarea persoanelor din autovehicul, prin confruntarea identităţii din documente cu cei prezenţi şi, conform atribuţiilor de serviciu, poliţistul de frontieră a implementat trecerea în baza de date, apoi a înmânat documentele poliţistului de frontieră maghiar, care a verificat de asemenea identitate a persoanelor şi a consemnat acest aspect în bazele de date maghiare, ulterior permiţând intrarea acestora pe teritoriul Ungariei.

„Precizez că (…) cetăţenii români din UE, la ieşirea dintr-un stat comunitar în altul, sunt supuşi unui control sistematic în baze de date naţionale, europene şi internaţionale. Precizez totodată că nu au putut fi preluate imagini concludente de pe camerele perimetrale ale punctului de trecere a frontierei, întrucât acestea nu surprind imagini cu controlul efectuat la tonetă şi nu s-au putut distinge în mod clar şi neechivoc persoanele din interior”, a declarat Ivaşcu, potrivit sursei citate.

El a menţionat că au fost iniţiate schimburi de date şi informaţii cu partenerii externi pentru găsirea primarului, iar această situaţie este în desfăşurare.

Condamnare la cinci ani de închisoare

Primarul municipiului Baia Mare a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel Cluj la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Curtea de Apel Cluj a respins apelul primarului şi a menţinut sentinţa dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj, fiind modificate doar câteva dispoziţii privind pedeapsa complementară, respectiv a fost mărită de la 4 la 5 ani perioada în care Cherecheş are mai multe interdicţii (să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de primar).

În plus, a fost menţinut sechestrul pe averea primarului: un autoturism marca Porsche Cayenne şi două terenuri, în vederea acoperirii prejudiciului pe care Cherecheş trebuie să-l achite în acest dosar, de 65.000 lei şi 5.000 euro, cu privire la care s-a dispus confiscarea specială.

Cătălin Cherecheş a fost dat în urmărire de Poliţie, după ce nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în executare a mandatului emis de instanţă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
23.7 ° C
23.8 °
22.7 °
33 %
3.1kmh
92 %
joi
23 °
vin
22 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...