spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăNaționalȘeful Poliției de Frontieră ar urma să fie schimbat din funcție după...

Șeful Poliției de Frontieră ar urma să fie schimbat din funcție după ce Cătălin Cherecheș a trecut granița cu actele vărului

Șeful Poliției de Frontieră, Victor Ștefan Ivașcu, ar urma să fie schimbat din funcție după ce Cătălin Cherecheș a trecut granița folosind actele vărului, au declarat sursele G4Media.

Polițistul care l-a verificat pe primarul din Baia Mare înainte să treacă frontiera este cercetat de o comisie disciplinară conform acelorași surse. Decizia ar urma să fie luată în cursul zilei de sâmbătă de ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare care a fost condamnat vineri la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, ar fi fugit din țară prin Vama Petea, unde ar fi folosit un act de identitate al unui verișor, au declarat pentru G4Media surse apropiate anchetei.

Potrivit surselor G4Media, Cherecheș ar fi fost la sediul Primăriei în jur de ora 4 dimineața. De acolo, a fost luat de o mașină și dus în Satu Mare, de unde a plecat și a trecut granița în Ungaria cu puțin timp înainte de ora 8,00, prin Vama Petea.

Sursele citate afirmă că primarul a trecut granița folosind un act de identitate al unui verișor din partea mamei. Polițistul care a verificat actele a declarat că a crezut că persoana care s-a prezentat la punctul de trecere a frontierei era cea din documentul de identitate prezentat.
Șoferul care l-a transportat pe Cherecheș a declarat, la rândul său, că nu a avut nicio implicare și că a jucat doar rolul de taximetrist.

Cătălin Cherecheş a ieşit din ţară deşi avea interdicţie 

Cătălin Cherecheș era sub control judiciar și avea interdicția de a părăsi țara, ceea ce înseamnă că era dat în consemn la toate frontierele țării. Mai mult, el trebuia să se prezinte la secția de poliție de două ori pe săptămână, ultima dată mergând luni, 20 noiembrie.

Primarul din Baia Mare a fost condamnat vineri la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Totodată, Curtea de Apel Cluj i-a majorat de la 4 la 5 ani pedeapsa complementară de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia de primar.

Instanța a dispus și menținerea sechestrului asigurător asupra unui autoturism marca Porsche Cayenne, a unui teren intravilan în suprafaţă de 74 mp şi a terenului intravilan în cotă de 9/788 parte aferentă parcării, până la concurenţa sumei de 65.000 lei şi 5.000 euro, cu privire la care s-a dispus confiscarea specială. Dispune ca sechestrul asigurător să garanteze şi executarea cheltuielilor judiciare în cuantum de 57.000 lei (aferente fazelor de urmărire penală, judecata în primă instanţă şi judecata în apel).

Socrii în arest, după ce ar fi încercat să îl scape

Socrii lui Cătălin Cherecheș se află în arest preventiv, după ce soacra primarului ar fi fost prinsă în flagrant, la Cluj, în timp ce intermedia o mită pentru judecătoarea care urma să pronunțe sentința definitivă în dosar de corupție al ginerelui său.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15.5 ° C
17.7 °
15 °
69 %
1.8kmh
92 %
joi
23 °
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...