vineri, mai 17, 2024
AcasăNaționalȘeful ISU Prahova și-a dat demisia, după tragedia de la „Ferma Dacilor”

Șeful ISU Prahova și-a dat demisia, după tragedia de la „Ferma Dacilor”

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, colonel Nicolae Tudoroiu, și-a dat demisia din funcţia de comandă, la solicitarea şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, după incendiul de la „Ferma Dacilor”, în urma căruia șapte oameni au murit carbonizat, iar o altă persoană este încă dispărută. Decizia vine după ce la nivelul IGSU a fost analizată activitatea de control pe care inspectorii de prevenire au desfășurat-o în anul 2019 la pensiunea care a ars marți dimineață.

Potrivit DSU, Tudoroiu a cerut eliberarea din funcţia de comandă deţinută pentru a nu exista suspiciuni în ceea ce priveşte ancheta aflată în derulare, acesta ocupând funcţia de conducere din data de 17 mai 2023. De asemenea, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a dispus conducerii IGSU identificarea cât mai rapidă a doi ofiţeri care să ocupe funcţiile vacante, în vederea continuării actului managerial la nivelul instituţiei în cauză, arată sursa citată. „Totodată, în funcţie de rezultatele activităţii de control aflate în derulare, în situaţia în care vor fi găsite şi alte nereguli, vor fi dispuse măsuri suplimentare, în concordanţă cu legislaţia în vigoare”, menţionează DSU.

Pensiunea funcționa de 10 ani fără autorizație de construcție și incendiu

Pensiunea funcționa din 2013, deși nu avea nici autorizație de construcție, ci doar un certificat de edificare a construcțiilor emis în 2020, și nici autorizație de siguranță la incendiu. ISU Prahova a precizat marți că la Ferma Dacilor a fost efectuată o verificare pe fond în anul 2019, fiind identificate 6 nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului și au fost aplicate 6 avertismente.

În urma analizei efectuate la nivelul IGSU, Raed Arafat a mai dispus „sesizarea organelor de cercetare penală cu privire la unele aspecte rezultate din parcurgerea documentelor prezentate și din discuțiile avute la nivelul IGSU și care pot fi circumscrise sferei penale”. În prezent sunt deschise două dosare penale: unul privind incendiul și unul redeschis marți de DNA după ce a fost clasat în martie, privind funcționarea pensiunii.

Proprietar al pensiunii Ferma Dacilor este Cornel Dinicu, un bărbat acuzat de legături cu lumea interlopă, implicat în afacerea „Portbagajul” și urmărit de SIE până în Sierra Leone.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10 ° C
10.6 °
9.3 °
82 %
1.6kmh
39 %
vin
19 °
sâm
12 °
Dum
20 °
lun
23 °
mar
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Noroc că l-au băgat la bulău pe Dragnea și a unit Iohannis partidele, că era festival și în centru, dar cu altfel de muzică.

EDITORIAL

Vești „bune” pentru învățământul românesc. Săptămâna aceasta trebuia să intre în tipografii „Broșura pentru admiterea în liceu”, un document cât se poate de util...

EPIGRAMA ZILEI

Am înțeles din ce pricini Marea deloc nu le priește : El să n-audă de rechini Iar dumneaei, de … pește! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...