spot_img
luni, aprilie 22, 2024
AcasăNaționalPosturi de televiziune amendate de CNA

Posturi de televiziune amendate de CNA

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a anunțat că a amendat postul de televiziune România TV cu 25.000 de lei pentru atacurile lansate în mai multe programe din grilă la adresa ONG-urilor Dăruiește Viață și MagiCamp.

O amendă mare, de 200.000 de lei, a primit și postul Kanal D, pentru depășirea duratei admise de difuzare a publicității cu 5 ore, 38 minute și 19 secunde, potrivit G4media.

Amenda primită de România TV este pentru emisiunile „Punctul culminant” – edițiile din 12 și 20 decembrie 2023 – și „Știrile România TV” din 17 decembrie 2023. CNA a dat exemple de titluri afișate pe burtiere de canalul de televiziune: „Profit de milioane pe spatele copiilor bolnavi de cancer”, „Prezentatoarea TV implicată în escrocheria carității”, „Oamenii donează pentru cauze nobile și banii dispar”, „Noua manipulare, tunul carității naționale”, „Rețeaua de actori și influenceri care au girat mare jaf”, „Noua dovadă în tovărășia jafului din donații”, „Influencerița care a fugit cu banii copiilor bolnavi”, „Rezistele de la «Dăruiește Viață», șantaj la Ministerul Sănătății” și „Manevra prin care încearcă să preia conducerea unui spital, tunul de zeci de milioane de euro pe care-l țin ascuns”.

„La stabilirea sancțiunii s-au avut în vedere și emisiunile ‘România de poveste’ din 07.01.2024, ‘Știrile România TV’ din 08, 11, 12, 13.01.2024, precum și ‘România te vede’ din 13.01.2024 (pentru o serie de acuzații aduse șefului postului de poliție din comuna Belciugatele, județul Călărași). De asemenea, în cazul emisiunii ‘România te vede’ din 16.12.2023 s-a reținut și un material audiovizual despre ambasadorul României în SUA și despre fratele său (titluri: ‘Cum se lăfăie în străinătate gemenii-demnitari’ ; ‘Frații politicieni, lux și opulență pe banii românilor’)”, arată CNA în comunicatul publicat pe site-ul său.

Amendă de 5.000 lei primită de Realitatea Plus

Totodată, postul Realitatea Plus a primit o amendă de 5.000 de lei pentru că nu a ținut cont de dispozițiile din Legea audiovizualului conform cărora „radiodifuzorul căruia i s-a aplicat o sancțiune sau i s-a adresat o somație de intrare în legalitate de către Consiliu are obligația de a comunica publicului motivele și obiectul sancțiunii sau ale somației, în formularea transmisă de Consiliu”.

Alte posturi amendate, pentru încălcarea legislației privind publicitatea, sunt Digi Sport 1, Antena 1, Antena 3 CNN, B1 TV, Digi 24, Kanal D, Național TV, Prima TV, Pro TV, Realitatea Plus, România TV și TVR 1.
Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.8 °
8.6 °
86 %
1.3kmh
97 %
lun
9 °
mar
14 °
mie
20 °
joi
14 °
vin
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Numai Horea și Cloșca au rămas să vadă cum se repară școala, probabil Crișan se uita urât și e la pământ.

EDITORIAL

Nici n-a început bine campania electorală și deja ne este silă de ceea ce vedem și auzim, deși știam ce ne așteaptă. Cum deja...

EPIGRAMA ZILEI

Ai putea opri exodul Sau al nației sevraj Azi, când, hoții și norodul Trăiesc în concubinaj? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...