duminică, februarie 25, 2024
AcasăNaționalChat GPT nu a reușit să rezolve o problemă de clasa a...

Chat GPT nu a reușit să rezolve o problemă de clasa a II-a

Din curiozitate, am vrut să testez Inteligența Artificială Chat GPT cu o problemă de matematică de clasa a II-a, care necesită un pic de creativitate. A eșuat lamentabil.

Se spune despre Chat GPT că știe câte în lună și stele. O fi, dar la matematica de clasa a II-a mai are de lucrat. I-am dat o problemă pe care a primit-o ca temă fiul meu. Chat GPT a dat doar că a dat doar soluții greșite și a gafat la operațiuni matematice de bază. Iată dialogul pe care l-am avut cu Chat GPT:

” Bună. Am următorul exercițiu de matematică – completează zonele … cu operațiuni matematice pentru a obține egalitatea            8 … 8 … 8 … 8 = 10

ChatGPT

Bună! Desigur, putem găsi o soluție pentru ecuația respectivă folosind diverse operații matematice. Iată o posibilă soluție:

8 − 8/8 + 8 = 10.

În această expresie, am folosit scăderea (8 – 8), împărțirea (8/8), și adunarea (rezultatul anterior + 8) pentru a obține egalitatea dorită. Există, însă, multiple modalități de a realiza acest lucru, iar acesta este doar un exemplu.

Eu

Păi nu e corect 8 – 8/8 + 8 = 8 – 1 + 8 = 7 + 8 = 15

ChatGPT

Îmi pare rău pentru confuzie. Ai dreptate, expresia pe care am furnizat-o este greșită. Iată o altă încercare:

8 − 8/8  + 8 = 10.

În această expresie, am împărțit 8 la 8 și am adăugat rezultatul la 8, obținând astfel 10. Sper că aceasta este soluția pe care o căutai.

Eu

E același lucru, mie tot 15 îmi iese rezultatul

ChatGPT

Îmi pare rău pentru confuzie. Aveți dreptate, am comis o eroare în interpretarea expresiei. O exprimare corectă ar putea fi:

(8÷8) + 8 + 8 = 10.

Aceasta implică împărțirea 8 la 8 pentru a obține 1, apoi adăugarea celorlalte două 8-uri pentru a obține 10. Sper că aceasta rezolvă problema și vă mulțumesc pentru răbdare.

User

1 + 8 + 8 = 17

ChatGPT

Îmi pare sincer rău pentru confuzie și pentru erorile anterioare. Am interpretat greșit cererea ta. O soluție corectă ar putea fi:

(8÷8)+(8÷8)+8=10.

Împărțim de două ori 8 la 8 pentru a obține 1, apoi adăugăm 1 + 1 + 8 pentru a ajunge la 10. Sper că aceasta este o soluție corectă pentru exercițiul tău.

User

Așa e corect, doar că problema copilului are doar patru de 8 (tu ai folosit cinci de 8)

ChatGPT

Înțeleg acum! Îmi pare rău pentru confuzie. Iată o soluție folosind doar patru de 8:

(8÷8)+(8÷8)+(8÷8)+8=1+1+1+8=11.

Sper că aceasta se potrivește cu cererea ta. Vă mulțumesc pentru răbdare și clarificare.”

La momentul ăsta, am renunțat să-l mai întreb ceva pe Chat GPT

PS – Copilul a rezolvat problema singur… ( rezolvarea este  (8 + 8) ÷ 8 + 8  = 10  )

– Lucian Amarii

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.6 ° C
11.5 °
8.8 °
93 %
0.9kmh
100 %
lun
15 °
mar
12 °
mie
12 °
joi
12 °
vin
6 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Bine că mai avem şi patrioţi pe două roţi. Care mai sunt şi ecologişti pe deasupra.

EDITORIAL

Așa cum era de așteptat, anul 2024 e din ce în ce mai interesant, mai ales pentru trăitorii din spațiul mioritic. E interesant și...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală… Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...