spot_img
miercuri, mai 29, 2024
AcasăNaționalSpitalul construit din donații de asociația „Dăruiește Viață” a început să funcționeze

Spitalul construit din donații de asociația „Dăruiește Viață” a început să funcționeze

Spitalul construit din donații de asociația „Dăruiește Viață” a început să funcționeze, marți, după ce au fost mutați din clădirea veche a spitalului „Marie Curie” copiii din secțiile de oncologie, neurochirurgie, chirurgie și ATI. Este vorba despre aproximativ 50 de copii, conform medicului Radu Spătaru de la Spitalul Marie Curie.

„Spitalul construit la „Marie Curie” cu sprijinul a peste 350.000 de donatori și 8.000 de firme a început să funcționeze și a preluat copiii internați până acum în secțiile de oncologie, neurochirurgie, chirurgie și ATI din clădirea veche a spitalului. Transferul a fost făcut de-a lungul mai multor zile, începând de miercuri, 10 aprilie și până în această dimineață, pentru a le oferi copiilor toate condițiile de siguranță și confort”, a anunțat asociația „Dăruiește Viață”.

Potrivit G4Media, La conferința de presă ținută marți, 16 aprilie, au fost prezenți și directorul Spitalului „Marie Curie”, Daniel Buzatu, medicul Radu Spătaru, Ruxandra Dumitrescu, șefa secției de oncologie și dr. Sorin Târnoveanu, responsabil de secția de neurochirurgie. De asemenea, au luat cuvântul și două dintre mamele copiilor transferați, precum și artistul Tudor Chirilă, care s-a aflat acolo „în calitate de ambasador al Dăruiește Viață și de donator”.

Primul copil a fost deja operat

Directorul Spitalului a declarat că luni, 15 aprilie, a fost deja operat primul copil în noua secție a spitalului. „Ieri a fost primul copil operat, în condiții de maximă siguranță.”

Asociația merge mai departe și începe construcția unei noi clădiri în care să se mute și celalte secții ale spitalului „Marie Curie”, iar vechea clădire va fi transformată pentru a oferi spații de cazare copiilor și părinților care vin din afara Bucureștiului să se trateze aici.

„Dăruiește Viață”, alături de 350.000 de donatori persoane fizice și 8.000 de companii, a făcut un spital. Singurul de acest fel din ultimii 34 de ani, construit si dotat la cele mai inalte standarde.

Acest Spital este donat Spitalului Marie Curie și va funcționa ca un spital public. Pentru ca toți copiii care ajung aici să primească o șansă în plus. „Copii deja au început să se joace în noua secție” afirmă Ruxandra Dumitrescu, șefa secției de oncologie de la spitalul Marie Curie.

Amintim că spitalul construit sută la sută din donații a fost finalizat, cu toate dotările necesare, încă din noiembrie anul trecut, însă procesul birocratic pentru ca Ministerul Sănătății să îl avizeze a durat peste 4 luni de zile.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.6 ° C
16.6 °
14.3 °
96 %
3.9kmh
100 %
mie
18 °
joi
22 °
vin
27 °
sâm
29 °
Dum
28 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În campanie se mai fac și din astea, că electoratul e atent și la oameni și la animale.

EDITORIAL

Acum ceva zile, Marcelașul cel Viteaz a tras o fugă în Turcia, de unde a venit cu ceva vești bune: românii nu mai au...

EPIGRAMA ZILEI

Moldoveanul și munteanul Sunt frați buni cu ardeleanul Doar Romanul e dușmanul Unuia, numit Vâlceanu...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

Happy Cinema vă invită să vă bucurați de o serie de filme captivante care vor aduce bucurie și zâmbete pe chipurile copiilor. Luna iunie,...

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...