spot_img
marți, aprilie 30, 2024
AcasăNaționalUn document secret al rușilor a ajuns pe mâna occidentalilor. Ce scrie...

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna occidentalilor. Ce scrie în el?

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna occidentalilor. Ce scrie în el? Războiul din Ucraina a dus la intensificarea campaniei conduse de Moscova pentru răspândirea știrilor false, în vederea destabilizării statelor „neprietenoase”.

Ministerul de Externe al Rusiei a elaborat planuri pentru a încercă să își slăbească adversarii occidentali, inclusiv Statele Unite, și să profite de războiul din Ucraina pentru a crea o ordine globală liberă de „dominația americană”, potrivit unui document secret al Ministerului Afacerilor Externe rus obținut de Washington Post, potrivit Aktual24.ro.

Identificarea vulnerabilităților statelor „neprietenoase” Rusiei

Într-un addendum clasificat la „Conceptul de politică externă al Federației Ruse” oficial – și public – al Rusiei, ministerul solicita o „campanie ofensivă de informare” și alte măsuri care acoperă „sferele militar-politică, economică și comercială și psihologică informațională” împotriva unei „coaliții de țări inamice” conduse de Statele Unite.

„Trebuie să continuăm să ne ajustăm abordarea relațiilor cu statele neprietenoase”, se arata în documentul din 2023, care a fost furnizat Washington Post de un serviciu de informații european, conform Aktual24.ro.

„Este important să creăm un mecanism pentru a găsi punctele vulnerabile ale politicilor lor externe și interne cu scopul de a dezvolta măsuri practice pentru a slăbi adversarii Rusiei.”

Documentul oferă pentru prima dată o confirmare oficială a ceea ce mulți din elita Moscovei spun că a devenit un război hibrid împotriva Occidentului.

Războiul din Ucraina va decide în mare măsură noua ordine globală

Rusia încearcă să submineze sprijinul occidental pentru Ucraina și să perturbe politicile interne ale Statelor Unite și ale țarilor europene, prin campanii de propagandă care susțin politici izolaționiste și extremiste, potrivit unor documente ale Kremlinului prezentate anterior de The Post, potrivit Aktual24.ro.

De asemenea, încearcă să remodeleze geopolitica, apropiindu-se de China, Iran și Coreea de Nord în încercarea de a schimba actualul echilibru de putere.

Folosind un limbaj mult mai dur și mai contondent decât documentul public de politică externă, addendumul secret, datat 11 aprilie 2023, susține că Statele Unite conduc o coaliție de „țări neprietenoase” care vizează slăbirea Rusiei, deoarece Moscova este „o amenințare la adresa hegemoniei globale occidentale”.

Documentul afirmă că rezultatul războiului Rusiei din Ucraina va determina „într-o mare măsură contururile viitoarei ordini mondiale”, o indicație clară că Moscova consideră că rezultatul invaziei sale este legat în mod inextricabil de capacitatea sa – și a altor națiuni autoritare – de a-și impune vointa la nivel global.

Continuarea în Document secret al MAE rus confirma: Moscova sustine campaniile de propaganda in tarile UE privind „suveranismul”. Scopul este „slabirea tarilor neprietenoase” | Aktual24

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
18.7 ° C
18.8 °
18.2 °
45 %
4.2kmh
2 %
mar
20 °
mie
20 °
joi
22 °
vin
23 °
sâm
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Încă e bine, faza următoare e că dispar și camerele de luat vederi.

EDITORIAL

Nu e prima dată când pomenesc de Cănuță-om sucit, acel personaj aparent inventat de Caragiale, dar cât se poate de reprezentativ pentru spațiul mioritic....

EPIGRAMA ZILEI

Lumina din felicitare Să n-o considerați plocon, Ne costă ea, pe fiecare Cu mult mai mult ca la … E on!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...