duminică, iunie 16, 2024
AcasăNaționalLuna Florilor: Un fenomen astronomic spectaculos

Luna Florilor: Un fenomen astronomic spectaculos

Luna va fi mai aproape de Pământ decât în mod normal și va părea mai mare și mai strălucitoare pe cerul nopții. Un fenomen astronomic inedit, Luna Florilor, va avea loc în această săptămână. NASA spune că denumirea are legătură cu finalul primăverii și începutul verii.

Luna Plină a lunii mai este cunoscută sub numele de Luna Florilor, o referire la apariția sa la sfârșitul primăverii, când multe plante încep să înflorească din nou. Fenomenul se poate observa cel mai bine în nopțile de miercuri și joi, potrivit EarthSky. În unele părți ale lumii, Luna Plină se va apropia atât de mult de steaua strălucitoare Antares joi seara, încât va părea că steaua dispare în spatele Lunii, potrivit NASA.

De unde vine denumirea de Luna Florilor

Numele Lunii Florilor și-ar avea originea printre oamenii Algonquin, care trăiesc în Canada și în părți din nord-estul Statelor Unite, dar grupurile antice au inventat mai multe nume creative pentru Luna Plină din mai, care marchează sosirea vremii mai calde. Denumirea în limba engleză este „milk moon”,  o referire la cuvântul englezesc arhaic pentru luna pe care noio numim acum mai. Călugărul din secolul al VIII-lea, Sfântul Beda Venerabilul, s-a referit la luna mai ca fiind luna celor trei mulsuri – în epoca medievală, oamenii credeau că vacile puteau fi mulse de cel puțin trei ori pe zi la sfârșitul primăverii.

Alte nume pentru Luna Plină din mai includ „Luna Broaștei”, de la poporul Cree din Câmpiile de Nord ale Canadei – sunete scoase de broaște sunt asemănătoare cu cele ale păsărilor, care sunt un vestitor al vremii calde.

Definițiile unei superluni pot varia, dar termenul denotă în general o lună plină care este mai aproape de Pământ decât în mod normal și, prin urmare, apare mai mare și mai strălucitoare pe cerul nopții.

Luna Florilor a jucat un rol minor într-o perioadă deosebit de întunecată a istoriei SUA. Recenta dramă istorică a lui Martin Scorsese, nominalizată la Oscar, „Ucigașii lunii florilor”, explorează o serie de crime comise asupra populației Osage din Oklahoma. Crimele au început în mai 1921, luna lunii lunii florilor, potrivit CNN.

Lunile rămase din 2024

Dintre cele 12 luni pline din acest an, evenimentele lunare din septembrie și octombrie vor fi considerate superluni, potrivit EarthSky.

Definițiile unei superluni pot varia, dar termenul denotă, în general, o lună plină care este mai aproape de Pământ decât în mod normal și, prin urmare, apare mai mare și mai strălucitoare pe cerul nopții. Unii astronomi spun că fenomenul apare atunci când Luna se află la 90% din perigeu – cea mai apropiată apropiere de Pământ pe orbită.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
25.4 ° C
25.6 °
24.4 °
45 %
2.5kmh
1 %
Dum
26 °
lun
26 °
mar
28 °
mie
32 °
joi
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici nu știi, la vremea asta, și îți dai seama abia când te întorci la mașină că e vremea culesului.

EDITORIAL

Aproape sigur, în istoria locurilor în care ne ducem existențele, Valeriu Iftime nu va rămâne ca nabab, afacerist de frunte sau ca profesionist desăvârșit...

EPIGRAMA ZILEI

Pleacă ăștia, nu-i problemă Însă eu am o dilemă : Oare ăia care vin Or să fure mai puțin? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...