duminică, iunie 16, 2024
AcasăNaționalMarea Neagră este amenințată cu ocuparea completă… de către meduze

Marea Neagră este amenințată cu ocuparea completă… de către meduze

Marea Neagră este amenințată. Oamenii reacționează diferit la meduze. Unii admiră frumusețea acestor creaturi, în timp ce alții se sperie și nu intră în apă.

Dar puțini oameni se gândesc de ce natura a inventat locuitori atât de frumoși și în același timp periculoși ai mării? La urma urmei, având „sprijinul” oamenilor și o abilitate uimitoare de adaptare, meduzele se simt grozav în apele în care mor alte viețuitoare.

Din cauza ostilităților provocate de războiul ruso-ucrainean, este aproape imposibil de monitorizat starea de sănătate ecologică a Mării Negre. Așadar, informațiile despre situația mării și a locuitorilor săi sunt culese de oamenii de știință literalmente pe bucățele mici, din informații împrăștiate.

Echipajul vasului francez cu vele SEA Medics (Medicii marini) a atras atenția asupra unui fenomen interesant din Marea Neagră.

Timp de aproape două luni, de la sfârșitul lunii ianuarie până la jumătatea lunii martie anul acesta, s-au aflat în apele Mării Mediterane și cele ale Mării Negre, efectuând o cursă în scop umanitar din portul Sète (Franța) către Constanța (România), și au monitorizat în același timp și starea ecologică a mărilor pe care le traversau.

Echipajul a fost surprins de faptul că în apele Mării Negre, în ultima lună de iarnă și prima lună de primăvară, a putut fi observat un număr mare de meduze, ceea ce nu este tipic pentru această perioadă a anului.

Continuarea în PRESShub.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
25.4 ° C
25.6 °
24.4 °
45 %
2.5kmh
1 %
Dum
26 °
lun
26 °
mar
28 °
mie
32 °
joi
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici nu știi, la vremea asta, și îți dai seama abia când te întorci la mașină că e vremea culesului.

EDITORIAL

Aproape sigur, în istoria locurilor în care ne ducem existențele, Valeriu Iftime nu va rămâne ca nabab, afacerist de frunte sau ca profesionist desăvârșit...

EPIGRAMA ZILEI

Pleacă ăștia, nu-i problemă Însă eu am o dilemă : Oare ăia care vin Or să fure mai puțin? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...