spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăPrima PaginăProtestatarii cer şi abrogarea guvernului

Protestatarii cer şi abrogarea guvernului

 

Abrogarea ordonanţei de urgenţă privind dezincriminarea abuzului în serviciu nu i-a ţinut în casă spre botoşăneni, câteva sute dintre aceştia ieşind din nou în stradă, noua „ţintă” fiind aseară demiterea cabinetului Grindeanu.

Ca şi în serile precedente, adunarea s-a dat în Piaţa Revoluţiei, acolo unde, de data asta, au venit în jur de 300 de persoane. Acestea au plecat în marş prin oraş, numai că au ales să meargă pe Marchian şi nu pe Calea Naţională, pentru a ajunge la stadion exact în momentul în care avea să se termine meciul dintre FC Botoşani şi Concordia Chiajna.

Planurile nu au mers aşa cum au dorit, astfel că au ajuns la stadion la prea mult timp după terminarea partidei. Chiar şi aşa, însă, coloana de manifestanţi a ajuns să numere aproape 800 de persoane.

Protestatarii, înarmaţi cu pancarte, steaguri, fluiere şi vuvuzele, au cerut demisia guvernului Grindeanu, scandând lozinci ca „Demisia” „Dragnea nu uita, ai şi tu celula ta” sau „PSD ciuma roşie”. Aceştia au promis că vor continua protestele până când situaţia creată de guvernanţi se va rezolva în favoarea cererilor făcute.

Protestul a fost marcat şi de un incident. Atunci când grupul de protestatari a ajuns pe Bulevardul George Enescu, aceştia au hulit şi adus injurii câtorva persoane care se aflau pe trotuar şi care refuzau să li se alăture.

Momentul nu a necesitat intervenţia forţelor de ordine.

Marşul s-a încheiat în Piaţa Revoluţiei, iar protestatarii au anunţat că vor reveni şi în această seară.

Cea de-a patra zi a protestelor botoşănene, cea de sâmbătă seară, a adus un record de participanţi, respectiv 2.000, şi a fost marcată de numărul mare de familii ieşite în stradă.

 

Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
17.7 ° C
17.7 °
17.6 °
55 %
2.4kmh
61 %
mie
18 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...