Condamnat după o răfuială între patroni

0

Omul de afaceri Victor Mihalachi, patronul societăţii Victor Construct, a fost condamnat ieri de magistraţii Judecătoriei Botoşani la trei luni de închisoare cu suspendare pentru lovire şi alte violenţe, după o altercaţie în trafic cu acţionarul principal de la „Uvertura Mall”, Dănuţ Prisecariu. Potrivit deciziei instanţei, Victor Mihalachi va fi supus unui termen de încercare de doi ani şi trei luni. Sentinţa poate fi atacată cu apel.

Deşi reporterii „Monitorul” au încercat să afle ieri punctul de vedere al omului de afaceri Victor Mihalachi, acesta nu a putut fi contactat. Sentinţa a venit însă după un proces care a durat aproape un an, după audierea mai multor martori şi după vizionarea unor imagini filmate surprinse de camera de bord montată în maşina lui Prisecariu.

Scandal cu şicane în trafic

Incidentul de la care a pornit totul s-a petrecut în urmă cu aproape cinci ani, iar iniţial anchetatorii au dispus neînceperea urmăririi penale, însă avocaţii lui Prisecariu au reuşit să obţină anularea ordonanţei procurorilor, Victor Mihalachi fiind trimis în judecată. Conflictul dintre cei doi importanţi oameni de afaceri din Botoşani s-a întâmplat pe 15 iulie 2012, pe Bulevardul Mihai Eminescu, când Victor Mihalachi s-a intersectat în trafic cu Dănuţ Prisecariu. Ambii se îndreptau spre Iaşi, iar în dreptul Şcolii 10, Toyota Land Cruiser condusă de Prisecariu a fost depăşită BMW-ul în care se afla Victor Mihalachi. A urmat un acroşaj, după care BMW-ul a blocat calea. Ulterior, Dănuţ Prisecariu a sunat la 112 şi a anunţat avarierea ambelor maşini, dar şi faptul că a fost agresat şi ameninţat, iar după 10 zile a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, la care a anexat şi un certificat medico-legal prin care a arătat că a avut nevoie de 3-4 zile de îngrijiri medicale.

Versiuni diferite pentru cei implicaţi

În timp ce Prisecariu susţinea că a fost agresat de Mihalachi, acesta din urmă a invocat că a fost doar o şicanare în trafic, după ce o persoană din Toyota Land Cruiser i-ar fi făcut semne obscene. Pentru a elucida cazul, procurorii au administrat mai multe probe, iar dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Botoşani. Dănuţ Prisecariu nu s-a constituit parte civilă şi nici nu a solicitat daune.

Deja ai votat!