1.000 de elevi nu susţin Evaluarea Naţională

0

 

1.008 absolvenţi de gimnaziu nu vor susţine Evaluarea Naţională. Varianta oficială este că elevii care nu vor participa la primul examen naţional din viaţa lor se vor orienta către învăţământul profesional. Situaţia reală va fi însă cunoscută în toamnă, după toate etapele de admitere, deşi este ştiut faptul că, mai ales în mediul rural, există copii care nu-şi continuă parcursul şcolar din cauză că părinţii nu au suficiente resurse financiare.

Potrivit datelor prezentate de Ciprian Manolache, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, la începutul anului şcolar 2016-2017 în clasa a VIII-a erau înscrişi 4.717 elevi, iar dintre aceştia au încheiat cu bine anul şcolar 4.063 de elevi, 465 au rămas corigenţi, 105 au situaţia şcolară neîncheiată, iar 84 au fost declaraţi repetenţi.

Cu alte cuvinte, 654 de elevi de clasa a VIII-a trebuie să-şi rezolve situaţia şcolară. Pe lângă aceştia, alţi 354 de elevi nu s-au înscris pentru a susţine probele din cadrul Evaluării Naţionale. „Numărul de absolvenţi înscrişi la Evaluarea Naţională este de 3.709. Nu ştim motivul pentru care 354 de elevi nu s-au înscris la Evaluarea Naţională. Probabil au intrat la şcoli profesionale, pentru că învăţământul este obligatoriu până în clasa a X-a, inclusiv”, a precizat Ciprian Manolache.

Cei 3.709 absolvenţi de gimnaziu mai au câteva zile de pregătire până la examen. Ei vor susţine proba la limba şi literatura română pe 19 iunie, iar pe 21 iunie proba la matematică.

Rezultatele finale la Evaluarea Naţională vor fi afişate pe 30 iunie.

 

 

 

Deja ai votat!