spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăPrima PaginăSalariu de director umflat de PSD

Salariu de director umflat de PSD

Salariul unuia dintre directorii Nova Apaserv a fost majorat, în condiţiile în care reprezentanţii salariaţilor nu reuşesc să obţină nimic în plus la negocierile pentru noul contract colectiv, care au loc chiar în această perioadă. În această situaţie este directorul operaţional din cadrul instituţiei, şi anume inginerul Ady Petruşcă, care are începând cu această lună un salariu mai mare. „Contractul de mandat al domnului Petruşcă a expirat şi s-a încheiat altul nou, care cuprinde şi o majorare salarială de 1.000 de lei brut. Acest lucru a fost posibil deoarece directorul general nu mai încasează indemnizaţia aferentă funcţiei sale de membru al consiliului de administraţie al Nova Apaserv şi majorarea salariului a fost făcută cu aceşti bani. Conform legii, suma putea fi redistribuită doar unui membru al Consiliului de Administraţie sau unuia din conducerea instituţiei”, a precizat Dan Deleanu, preşedintele CA al operatorului de apă.

Contactat telefonic pentru un punct de vedere, Ady Petruşcă s-a declarat disponibil, deşi este în concediu de odihnă, însă în momentul aflării subiectului de discuţie nu a mai dorit să răspundă la întrebări. Dacă înainte de majorare Ady Petruşcă avea 6.500 de lei brut, la care se adăuga cota variabilă de 3.900 lei în condiţiile de realizare în procent de 100% a indicatorilor de performanţă, în prezent remuneraţia acestuia este de 7.500 de lei, plus cota variabilă.

Despre salariile directorilor de la apă şi a celor din CA s-a vorbit de mai multe ori în ultimii ani. În 2010, Curtea de Conturi îi imputa directorului Maricel Georgescu că a luat mai mulţi bani decât i se cuveneau, acesta primind circa 10.000 de lei. Pentru Gabriel Cârlan, următorul director de la apă şi membru al PNL, CJ a stabilit un plafon salarial de 5.000 lei, însă în timp indemnizaţia lunară a acestuia a urcat la 11.000 de lei.

Deşi la începutul mandatului Costică Macaleţi, şeful CJ, declara că salariul directorului de la apă, Gabriel Cârlan, este prea mare, la doar câteva luni, după ce în funcţie a fost numit, cu titlu interimar, un apropiat al preşedintelui CJ, situaţia s-a schimbat radical. Odată cu instalarea în fruntea operatorului de apă a lui Albert Tănasă, membru PSD, salariul de 11.000 de lei plus cota variabilă de 5.000 de lei nu mai reprezintă o problemă pentru pesedişti.

Dacă la nivelul conducerii societăţii sunt posibile tot feluri de măriri salariale, atunci când vine vorba de angajaţii care lucrează în frig sau caniculă la avarii situaţia se schimbă. Potrivit reprezentanţilor sindicatelor care îi reprezintă pe muncitori, negocierile pentru salarii, care se desfăşoară în această perioadă, nu vor aduce nimic în plus la leafă.

Directorul general al instituţiei, Albert Tănasă, recunoaşte situaţia, dar spune că nu are de unde să ia fonduri pentru eventuale majorări.

 

Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.

 

– Alexandru DOROFTEI

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
11.9 ° C
15.4 °
11.7 °
68 %
1.8kmh
25 %
mie
11 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...