Reparaţii pompieristice pentru vizita ministrului

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a revenit la Botoşani, conform promisiunilor făcute în vizita din 10 iunie. Acesta a ajuns sâmbătă la Manoleasa, pentru a verifica dacă staţia de pompare necesară sistemului de irigaţii de aici este reparată şi funcţională, aşa cum i s-a promis de către specialiştii din îmbunătăţiri funciare şi firma contractată pentru lucrări. Terenul vizitei sale a fost pregătit de însuşi Florin Ionuţ Barbu, directorul general al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), acesta ajungând la Botoşani cu o seară înainte pentru a supraveghea personal repararea staţiei de pompare. Sâmbătă dimineaţă, la ora 5, muncitorii au reuşit să repornească staţia de pompare, astfel încât ministrul Agriculturii să găsească lucrările finalizate.

Practic, doar una dintre cele patru pompe a fost reparată, urmând ca până pe 30 iulie să fie reparate încă trei, ministrul Daea promiţând din nou că va veni să verifice şi următoarele lucrări.

Daea a inspectat şi culturile din zonă, stând de vorbă cu agricultorii prezenţi la faţa locului. Aceştia au fost cei mai încântaţi de vizita ministrului, întrucât oficialul a fost o garanţie pentru repunerea în funcţiune a sistemului de irigaţii din Manoleasa. După 20 de ani de nefuncţionare, acesta necesita asocierea fermierilor pentru ca solicitarea irigării să se facă pentru o suprafaţă mai mare de culturi, dar şi de reparaţii considerabile. Dacă de asociere s-a ocupat în special primarul Cristinel Aroşculesei din Manoleasa, fără fondurile ANIF şi implicarea directă a ministrului, reparaţiile întârziau să se facă. Sistemul de irigaţii ar fi fost extrem de util în ultimele două veri, când judeţul a fost afectat de perioade lungi secetă.

Ministrul Daea a fost întâmpinat la Botoşani de parlamentari PSD, şefii de la Prefectură şi Consiliul Judeţean, primari şi fermieri.

 

– Irina SIMINICEANU

Deja ai votat!