sâmbătă, martie 30, 2024
AcasăPrima PaginăVânător împuşcat mortal de primar

Vânător împuşcat mortal de primar

Ceea ce se preconiza a fi o partidă de vânătoare între prieteni s-a sfârşit tragic pentru vărul primarului din Darabani. Fostul consilier judeţean Dinu Hrimiuc, de 47 de ani, din Darabani, se afla la vânătoare de mistreţi împreună cu vărul său, Liviu, primarul în funcţie al Darabaniului, şi cu mai mulţi prieteni. Grupul organizat se afla, vineri seară, în pădurea Buleandra, din apropierea Mănăstirii Păltiniş.

Potrivit primelor informaţii, la un moment dat, la puţin timp după ora 22.00, primarul a văzut într-un luminiş ceea ce i s-a părut a fi un porc mistreţ şi a tras două focuri de armă. La scurt timp, când a mers să verifice, acesta şi-a găsit vărul întins cu faţa în jos, la câţiva metri de animalul ucis. Iniţial acesta a crezut că bărbatul fusese rănit de animal, însă imediat a realizat nenorocirea. În stare de şoc, primarul a fost cel care a sunat la 112, solicitând ajutorul cadrelor medicale.

La faţa locului a ajuns un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Darabani, care a încercat să îi acorde primul ajutor bărbatului rănit, însă fără nici o şansă de a-l resuscita. Acesta nu sângerase puternic, însă prezenta o marcă de intrare a glonţului în antebraţul drept, aproape de umăr. „Au fost efectuate manevrele de resuscitare timp de 40 de minute, însă fără niciun rezultat. Decesul a fost, cel mai probabil instantaneu”, a precizat un reprezentant al SJA Botoşani.

Potrivit specialiştilor, gloanţele, construite special pentru vânătoarea de mamifere masive, eliberează cea mai mare cantitate de energie la impactul cu organismul, iar distanţa de la care a fost tras a fost una destul de mică, astfel că este foarte posibil ca glontele să fi penetrat cavitatea toracică şi să atingă organele vitale ale bărbatului care era în poziţie de tragere în momentul în care a fost nimerit.

Corpul neînsufleţit al victimei a fost preluat de Medicina Legală, urmând a se efectua o necropsie pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor morţii.

Anchetă demarată de poliţişti

Ancheta a fost preluată şi de specialiştii de la Serviciul Arme şi Muniţii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, care într-o primă etapă au stabilit că vânătoarea organizată în pădurea Buleandra era legală, participanţii având toate avizele. „Din verificările efectuate a rezultat că partida de vânătoare a fost organizată cu îndeplinirea condiţiilor legale, iar cele două persoane implicate sunt vânători autorizaţi în cadrul AVPS Teodor Balş Darabani şi deţin armele în mod legal. Cele două arme de vânătoare au fost ridicate de specialiştii criminalişti în vederea continuării cercetărilor”, a precizat Nicoleta Federiciuc, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Totodată, Liviu Hrimiuc a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. Primarul oraşului Darabani va fi cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Tragedii trase la indigo

Un alt incident grav la vânătoare a avut loc în 2009, când un inginer din cadrul Ocolul Silvic Darabani a murit după ce a fost împuşcat accidental în cap de un coleg. Incidentul a avut loc tot în pădurea Buleandra – Punct Observator din vecinătatea oraşului Darabani, unde Adrian Tănase de 28 ani participa alături de opt vânători la o partidă de stârpire a câinilor hoinari.

Ancheta a stabilit că inginerul silvic a intrat în bătaia puştii unui coleg şi a fost lovit în plin.

În octombrie 2009, şi fostul şef al Finanţelor Botoşani, Paul Dumitru Mustiaţă a fost internat în stare gravă, după ce a fost victima unui accident de vânătoare înregistrat într-o pădure din localitatea Codreni (Mileanca). Mustiaţă era singur în momentul incidentului şi a declarat că a alunecat şi arma i s-a descărcat în picior.

În 2011, un italian aflat la o partidă de vânătoare pe un domeniu de la limita comunelor Cândeşti şi Mihăileni a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava cu braţul stâng distrus, după ce arma i-a explodat în mână.

Tot cu o armă de vânătoare a fost rănit şi un sucevean, aflat în pădurea din satul Joldeşti, comuna Vorona. Din verificări s-a constatat că Eugen S. a fost rănit cu trei alice, de un vânător din Cristeşti, care a tras cu arma spre doi câini hoinari.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10.8 ° C
13.8 °
10 °
49 %
2.6kmh
48 %
vin
11 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...