Viol fantomă reclamat la poliţie

0

Anchetă a poliţiei în două comune, după ce o tânără de 18 ani a sunat la 112, duminică seară, şi a anunţat că ar fi fost violată. Aceasta a oferit şi o serie de indicii, aşa că cercetările au fost iniţiate imediat şi s-au derulat până în noapte, atât în comuna Lunca, de unde este tânăra, cât şi în comuna Suliţa, acolo unde trebuia să ajungă aceasta. Însă, în ciuda mărturiilor şi a celorlalte probe administrate, investigaţiile nu au confirmat agresiunea.

„Ce putem spune este că sesizarea nu s-a confirmat. Deocamdată, fapta pentru care am fost sesizaţi nu a fost probată”, au spus anchetatorii.

Poveste desprinsă din telenovele

Întâmplarea seamănă mai mult a telenovelă, iar dincolo de rezultatele anchetei întreaga poveste scoate la iveală cum îşi petrec timpul tinerii din ziua de azi. Tânăra, D.H., plecase de acasă duminică dimineaţă, cu gândul să-şi viziteze bunica din satul Dracşani, comuna Suliţa. Nu era o distanţă mare, ci vreo cinci-şase kilometri, aşa că a plecat pe jos, dar pe traseu a fost ajunsă din urmă de o maşină în care se aflau doi tineri, care s-au oferit să o ducă o porţiune din drum. Doar că din vorbă în vorbă, fata a ajuns să întreţină raporturi sexuale cu unul dintre ei.

Ulterior, tânăra a poposit într-un bar, unde a petrecut o vreme alături de cei doi, iar după amiază a mers de bună voie în locuinţa unui sătean, unde a petrecut cu alţi patru tineri, la final întreţinând raporturi sexuale cu unul dintre cei prezenţi.

Anchetă declanşată de poliţişti

Când a realizat că s-a înnoptat, D.H. a realizat că trebuie să se întoarcă acasă şi, pentru a justifica faptul că nu a mai ajuns la bunică, a sunat la 112 şi a susţinut că a fost luată cu forţa de nişte necunoscuţi, care au băgat-o într-o maşină şi au dus-o într-o locuinţă, unde au violat-o. Poliţiştii au declanşat imediat o anchetă, mai ales că părea să fie vorba de o infracţiune cu violenţă, dar când au început să se intereseze de întregul fir al evenimentelor, au realizat că ceva părea cusut cu aţă albă – povestea tinerei nu se lega cu unele aspecte constate, iar victima nu prezenta nicio urmă de agresiune. Cu toate acestea, poliţiştii au continuat investigaţiile, încercând să-i identifice pe cei şase petrecăreţi cu care fata şi-a petrecut toată ziua. După ce vor fi audiaţi cu toţii, anchetatorii vor analiza întreg probatoriul, iar la final vor decide dacă totul a fost o invenţie sau au existat şi alte aspecte care îmbracă formă penală. În cazul în care prima variantă se va confirma, tânăra care a făcut sesizarea ar putea fi sancţionată contravenţional pentru alertarea fără motiv a poliţiei.

Deja ai votat!