Divergenţe de la păgubirea primăriei

0

Edilii botoşăneni nu au clarificat situaţia auditului comandat în 2013 de fostul primar Ovidiu Portariuc la PricewaterhouseCoopers. Astfel, inspectorii Curţii de Conturi au stabilit că municipalitatea nu trebuia să plătească cei 118.467 de lei firmei PricewaterhouseCoopers pentru a realiza auditul la societăţile Locativa şi Urban Serv. Iniţial, Curtea de Conturi a imputat primăriei banii plătiţi pe audit, însă măsura a fost contestată în instanţă. În urma procesului a fost menţinută decizia Curţii de Conturi, şi anume că realizarea auditului a prejudiciat bugetul local.

În luna iunie a acestui an, conducerea Primăriei Botoşani a solicitat conducerilor celor două societăţi să returneze câte 73.449 de lei, reprezentând contravaloarea analizei diagnostic a activităţii din perspectivă economică şi organizaţională. Consiliile de Administraţie ale Locativa şi Urban Serv au respins solicitarea, motivând că acest audit nu a fost comandat de conducerile celor două societăţi, ci de fostul primar. Totodată, reprezentanţii Locativa şi Urban Serv au răspuns că nu au prevederi bugetare pe anul în curs cu această destinaţie.

Oficialii celor două societăţi îşi menţin poziţia şi la această dată, anunţând că o decizie finală trebuie luată de consilierii municipali, constituiţi în Adunarea Generală a Acţionarilor.

„O să intrăm în Consiliul Local cu un proiect de hotărâre, ca să respectăm termenele date de Curtea de Conturi. Societăţile au încercat să aplice o serie din măsurile trecute în audit, le-am cerut să ne transmită ce au implementat din aceste măsuri şi dacă auditul s-a dovedit fructuos pentru societăţi. Vom lua o decizie în Consiliul Local”, a declarat Cătălin Flutur, primarul municipiului.

 

Deja ai votat!
se încarcă...