Ani grei de puşcărie pentru proxenetism

0

Patru botoşăneni trimişi în judecată sub acuzaţia de proxenetism, după ce ar fi înlesnit practicarea celei mai vechi meserii din lume, au fost condamnaţi definitiv. Printre cei condamnaţi se află şi două nume grele, Sorin Neculai Ţîbuleac, zis „Ţîbu”, fost patron al pensiunii „La Ţîbu”, dar şi Bobi Bordianu, cunoscut ca făcând parte din aşa-zişii interlopi din municipiul Botoşani. Dacă primul a primit doi ani de închisoare cu suspendare, urmând să fie suspus unui termen de supraveghere de doi ani, Bobi Bordianu a fost condamnat la cinci ani de detenţie. În cazul lui, magistraţii Curţii de Apel Suceava au anulat beneficiul suspendării sub supraveghere a unei pedepse mai vechi de trei ani închisoare, aplicată botoşăneanului în 2014 în dosarul „Fete pentru Olanda” pentru complicitate la trafic de persoane.

Alături de ei, alţi doi botoşăneni, Alexandru Ştefan şi Alexandru Andrei, trimişi în judecată în acelaşi dosar, au fost condamnaţi la câte un an şi patru luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, tot pentru proxenetism, în cazul lor instanţa stabilind câte un termen de supraveghere de doi ani.

Proxeneţi depistaţi cu interceptări telefonice

Cei patru au fost trimişi în judecată la începutul lui 2015, elementul comun fiind o prostituată de 26 de ani, C.R-M. Monalisa sau Carolina, aşa cum era cunoscută de apropiaţi, tânăra intrase pe piaţa sexului prin 2012, racolându-şi o parte din clienţi singură, prin intermediul anunţurilor postate pe site-urile de profil. Aşa i-a cunoscut pe Ţîbu, dar şi pe Bobi Bordianu.

Poliţiştii au luat-o în colimator pentru a vedea dacă aceasta îşi caută singură clienţi şi, cu ajutorul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, fata a fost pusă sub supraveghere, convorbirile telefonice fiindu-i interceptate. Aşa a ieşit la iveală că, în aprilie şi mai 2014, Bobi Bordianu ar fi sunat-o pe fată pentru a-i propune să întreţină relaţii sexuale cu mai mulţi bărbaţi. Alintată cu diminutivul „Finuţa”, tânăra a răspuns de fiecare dată la solicitări.

În schimb, în cazul lui Sorin Neculai Ţîbuleac, procurorii au reţinut tot două acuzaţii de proxenetism, după ce i-ar fi propus aceleiaşi tinere să întreţină raporturi sexuale cu doi tineri cazaţi în pensiune şi care au plătit pentru aceste „servicii” câte 200 de lei fiecare, partidele amoroase având loc în pensiunea „Olimp”.

Iar dacă primii doi nu au cerut nici o taxă, ceilalţi doi suspecţi, Alexandru Ştefan şi Alexandru Andrei, angajaţi ca recepţioneri la hotelurile „Belvedere” şi respectiv „Europa”, ar fi primit de la tânără câte 20 sau 50 de lei pentru fiecare client livrat, primul intermediind cinci astfel de întâlniri amoroase, iar celălalt patru.

După circa patru luni de investigaţii, în iulie 2014, poliţiştii au organizat mai multe percheziţii, cei patru fiind reţinuţi pentru 24 de ore şi ulterior eliberaţi. Audiată şi ea, Carolina a recunoscut că practică prostituţia, în schimb Bobi Bordianu şi Sorin Neculai Ţîbuleac au recunoscut doar că au vorbit cu tânăra.

Astfel, în ianuarie 2015, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani au dispus trimiterea celor patru în judecată. Acuzaţiile se bazau în primul rând pe stenogramele interceptărilor, care, în opinia anchetatorilor, dovedeau faptele.

Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.

– Sebastian GHEORGHIU

Deja ai votat!
se încarcă...