Accident în lanţ cu un BMW condus la beţie

0

Călătoria unui bărbat din municipiul Botoşani, care s-a urcat băut la volan, s-a încheiat la poliţie, după ce a distrus nu mai puţin de patru maşini. Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, se deplasa sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 04.00, la volanul unui BMW, pe Calea Naţională, dinspre Stadion către Gară. În apropierea Stadionului Municipal, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a lovit un VW Passat care staţiona pe banda de mers, VW-ul fiind aruncat într-un Matiz şi o Toyota, parcate pe marginea străzii.

Un martor care se afla pe trotuar a sunat la 112, la faţa locului ajungând în scurt timp poliţiştii. Oamenii legii l-au verificat pe şoferul BMW-ului cu aparatul etilotest, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean acesta având o concentraţie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost dus la Unitatea de Primire Urgenţe pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, iar mai apoi a ajuns la Poliţie pentru declaraţii.

Poliţiştii au deschis un dosar penal şi fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere sub influenţa băuturilor alcoolice”.

 

Tot mai multe accidente în lanţ

 

Într-un oraş tot mai aglomerat, accidentele în lanţ nu mai reprezintă o raritate. În septembrie, de exemplu, trei autoturisme au fost avariate de un şofer care a fugit de la faţa locului. Potrivit martorilor, şoferul vinovat conducea un BMW. Acesta se îndrepta spre gară, iar în dreptul stadionului a intrat cu partea dreaptă spate în trei autoturisme Dacia, printre care un Logan şi două Break, parcate pe marginea drumului.

Cu câteva săptămâni în urmă, în faţa Mall-ului a avut loc un accident similar. Două autoturisme au fost puternic avariate, iar un al treilea uşor, după ce un tânăr de 20 ani, aflat la volanul unui Peugeot, cu care circula pe Calea Naţională, dinspre Piaţa Mare, a frânat în faţa complexului comercial pentru a vira la dreapta. Maşina acestuia a fost izbită, însă, de un Opel care a venea din spate şi al cărui şofer nu a observat că tânărul frânase. În urma impactului, cele două maşini au ricoşat într-un BMW care era parcat, acesta din urmă fiind avariat.

 

CASETA:

Situaţie pusă şi pe seama exploziei de maşini

 

Poliţiştii susţin că, pe lângă neatenţia şoferilor, viteză şi consumul de alcool, o cauză a accidentelor tot mai frecvente este şi „explozia” numărului de maşini. Statisticile oficiale arată că în Botoşani sunt înmatriculate peste 82.700 de autovehicule. Peste 5.200 dintre acestea au fost trecute în registrul general de evidenţă după 1 februarie, odată cu eliminarea taxei de înmatriculare. Principalul efect al acestui fenomen îl constituie aglomerarea traficului, care se dovedeşte tot mai greu de gestionat. Asta mai ales în condiţiile în care la Biroul Rutier Botoşani lucrează doar 12 agenţi rutieri, care trebuie să lucreze în trei schimburi.

Deja ai votat!
se încarcă...