spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăPrima PaginăAccident în lanţ cu un BMW condus la beţie

Accident în lanţ cu un BMW condus la beţie

Călătoria unui bărbat din municipiul Botoşani, care s-a urcat băut la volan, s-a încheiat la poliţie, după ce a distrus nu mai puţin de patru maşini. Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, se deplasa sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 04.00, la volanul unui BMW, pe Calea Naţională, dinspre Stadion către Gară. În apropierea Stadionului Municipal, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a lovit un VW Passat care staţiona pe banda de mers, VW-ul fiind aruncat într-un Matiz şi o Toyota, parcate pe marginea străzii.

Un martor care se afla pe trotuar a sunat la 112, la faţa locului ajungând în scurt timp poliţiştii. Oamenii legii l-au verificat pe şoferul BMW-ului cu aparatul etilotest, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean acesta având o concentraţie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost dus la Unitatea de Primire Urgenţe pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, iar mai apoi a ajuns la Poliţie pentru declaraţii.

Poliţiştii au deschis un dosar penal şi fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere sub influenţa băuturilor alcoolice”.

 

Tot mai multe accidente în lanţ

 

Într-un oraş tot mai aglomerat, accidentele în lanţ nu mai reprezintă o raritate. În septembrie, de exemplu, trei autoturisme au fost avariate de un şofer care a fugit de la faţa locului. Potrivit martorilor, şoferul vinovat conducea un BMW. Acesta se îndrepta spre gară, iar în dreptul stadionului a intrat cu partea dreaptă spate în trei autoturisme Dacia, printre care un Logan şi două Break, parcate pe marginea drumului.

Cu câteva săptămâni în urmă, în faţa Mall-ului a avut loc un accident similar. Două autoturisme au fost puternic avariate, iar un al treilea uşor, după ce un tânăr de 20 ani, aflat la volanul unui Peugeot, cu care circula pe Calea Naţională, dinspre Piaţa Mare, a frânat în faţa complexului comercial pentru a vira la dreapta. Maşina acestuia a fost izbită, însă, de un Opel care a venea din spate şi al cărui şofer nu a observat că tânărul frânase. În urma impactului, cele două maşini au ricoşat într-un BMW care era parcat, acesta din urmă fiind avariat.

 

CASETA:

Situaţie pusă şi pe seama exploziei de maşini

 

Poliţiştii susţin că, pe lângă neatenţia şoferilor, viteză şi consumul de alcool, o cauză a accidentelor tot mai frecvente este şi „explozia” numărului de maşini. Statisticile oficiale arată că în Botoşani sunt înmatriculate peste 82.700 de autovehicule. Peste 5.200 dintre acestea au fost trecute în registrul general de evidenţă după 1 februarie, odată cu eliminarea taxei de înmatriculare. Principalul efect al acestui fenomen îl constituie aglomerarea traficului, care se dovedeşte tot mai greu de gestionat. Asta mai ales în condiţiile în care la Biroul Rutier Botoşani lucrează doar 12 agenţi rutieri, care trebuie să lucreze în trei schimburi.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...