Comisar la frontieră băgat după gratii

0

Un poliţist de frontieră anchetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a fost arestat preventiv, ieri, după ce a încălcat măsurile dispuse prin intermediul controlului judiciar. Potrivit anchetatorilor, comisarul Liviu Ciobanu, coordonator al turei de serviciu din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti, era cercetat de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu, iar la sfârşitul lunii iulie acesta fusese plasat sub control judiciar. Potrivit deciziei, el trebuia să respecte o serie de obligaţii, pe care le-a încălcat.

Procurorii DNA s-au autosesizat şi au cerut, săptămâna trecută, arestarea poliţistului de frontieră, însă solicitarea a fost respinsă de magistraţii Tribunalului Botoşani. Ieri însă, în urma contestaţiei formulată de procurorii anticorupţie, Curtea de Apel Suceava a dispus înlocuirea controlului judiciar cu măsura arestului preventiv, Liviu Ciobanu fiind ridicat şi încarcerat pentru o perioadă de 30 zile.

Anchetă pornită după o muşamalizare

Liviu Ciobanu şi fostul şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti, comisarul şef Dinu Barnea, au intrat în atenţia procurorilor DNA în urmă cu doi ani, când cei doi i-ar fi determinat pe subalterni să nu-l sancţioneze pe un apropiat de-al acestora care conducea o maşină, deşi avea permisul anulat. „La data de 31 octombrie 2014, inculpatul Barnea Dinu, la solicitarea unei persoane, cu care se afla în relaţii de cointeresare, prin intermediul comisarului de poliţie Ciobanu Liviu, cu intenţie, i-a determinat pe doi subalterni (agenţi de poliţie), să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să nu dispună măsurile legale care se impuneau în cazul constatării unei infracţiuni la regimul circulaţiei”, se precizează într-un comunicat DNA. Astfel, cazul a fost muşamalizat, procurorii DNA efectuând acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Deja ai votat!