Camioanele tip „Şcoală” vor fi mutate din zona ACR

0

O stradă importantă din municipiul Botoşani ar putea fi descongestionată datorită unei solicitări venită de la Federaţia Operatorilor Români de Transport. Instituţia are o filială şi în Botoşani, prin intermediul căreia a solicitat o măsură ce vizează maşinile de tip şcoală.

„Solicită alocarea pe şoseaua veche de centură a unui spaţiu special destinat autocarelor şi camioanelor de tip şcoală, ca punct de plecare sau sosire a acestor autovehicule pentru examinarea practică în vederea obţinerii permisului auto pentru categoriile C, C+E şi D”, a declarat viceprimarul Marian Murariu.

Edilul a explicat că reprezentanţii federaţiei solicită ca toate autocarele, camioanele cu remorcă şi alte autovehicule mari să nu mai plece din zona poligonului ACR, unde blochează traficul, ci de pe fosta şosea de centură.

„Consider că este un lucru foarte bun, pentru că se decongestionează foarte mult traficul”, a mai spus Murariu.

Solicitarea trebuie să primească avizul Comisiei de circulaţie. Cel mai probabil, se va stabili ca maşinile şcoală să intre pe fosta şosea de centură prin zona Dedeman şi să iasă prin zona Premier.

 

Trafic îngreunat şi de maşinile scoase la vânzare

 

În Consiliul Local s-a vorbit în câteva rânduri despre faptul că traficul auto se desfăşoară cu greutate în zona ACR, în zilele cu examinări, dar şi din cauză că acolo este şi un târg auto neautorizat. Mulţi şoferi îşi lasă maşinile de o parte şi de alta a străzii, însă le iau numerele de înmatriculare, pentru a nu putea fi identificaţi şi amendaţi. După ce va intra în vigoare regulamentul vizând circulaţia în municipiul Botoşani, aceste maşini vor fi ridicate de pe domeniul public, iar proprietarii vor trebui să plătească pentru recuperarea lor.

Deja ai votat!