spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăPrima PaginăLupta pentru play-off nu este încheiată

Lupta pentru play-off nu este încheiată

Oficialii echipei locale cred că jucătorii ar trebui să mai facă încă 15 puncte pentru a-şi asigura prezenţa în primele şase locuri.

 

FC Botoşani şi-a consolidat locul 4 în Liga I după victoria cu FC Voluntari, scor 1-0 din debutul etapei a XVII-a. Cu toate că au făcut un pas important spre play-off, având 31 de puncte, oficialii grupării locale îndeamnă la echilibru şi rămân încă rezervaţi, neuitând că în sezonul trecut, Gaz Metan Mediaş a pierdut locul de play-off în ultima etapă.

„Mai avem mult de muncă. Mai sunt foarte multe puncte puse în joc. Să nu uităm că vom întâlni adversari dificili. Sperăm să nu pierdem la Timişoara, urmează Craiova şi vom avea o misiune destul de grea. Avem meciul de Cupă, după care mergem la Chiajna, vine Steaua şi mergem la Astra. Trebuie să credem în obiectivul nostru. Am arătat că suntem o echipă destul de solidă şi ar fi păcat să ratăm această ocazie. Prestaţia noastră şi modul cum pregăteşte Costel fiecare joc, ne dă mari speranţe. Echipa a căpătat încredere şi cred că ne putem bate de la egal la egal cu orice adversar. În cele 300 de minute jucate cu CFR, am arătat că avem forţă să ne batem cu oricine. Trebuie atenţie multă pentru că în sezonul trecut am văzut un Gaz Metan entuziast la revenirea în Liga I, iar în primăvară a reuşit foarte puţin”, a declarat Cornel Şfaiţer, preşedintele de onoare al FC Botoşani.

El consideră că echipa trebuie să acumuleze peste 40 de puncte, undeva la 45, pentru a avea şanse la play-off.

 

Enache îşi laudă jucătorii

 

La rândul său, Costel Enache, antrenorul principal al FC Botoşani, s-a arătat mulţumit de faptul că elevii săi au obţinut toate cele trei puncte puse în joc în meciul cu FC Voluntari şi speră ca ei să poată menţine ritmul pentrua nu rata calificarea în play-off.

Referitor la meciul cu FC Voluntari, tehnicianul crede că elevii săi au câştigat meciul pentru că au fost mai inteligenţi. „E un moment bun prelungit. O situaţie care ne mulţumeşte şi ne aduce bucurie dar în acelaşi timp şi responsabilitate. Nu am avut un joc uşor, am avut un adversar bine organizat care ne putea crea probleme. Trebuie să remarc inteligenţa tactică, inteligenţa de joc a jucătorilor mei, au gestionat foarte bine jocul. Nu ne-a fost uşor, venim după meciuri pe terenuri foarte grele, care s-au desfăşurat într-un ritm foarte rapid. Am jucat inteligent şi cred că e meritul jucătorilor”, a declarat Costel Enache.

În schimb, Claudiu Niculescu, antrenorul principal al FC Voluntari, s-a arătat nemulţumit de atitudinea jucătorilor săi. „Diferenţa s-a făcut în primele cinci minute. Jucătorii mei deja s-au transformat în Moşi Crăciuni. Au făcut un cadou incredibil, dintr-o fază care nu anunţa absolut nimic. Au dormit, aveau fesurile de Moş Crăciun în cap. Ei nu ne-au făcut un cadou de acest gen. Am dominat şi în prima repriză şi repriza a doua”, a adăugat Claudiu Niculescu.

 

Niculescu şi-a felicitat adversarii

 

Tehnicianul ilfovenilor consideră că rezultatele echipei FC Botoşani nu sunt întâmplătoare şi îi laudă pe tehnicianul Costel Enache şi pe jucătorii botoşăneni. Niculescu a remarcat şi publicul botoşănean care vine în număr mare chiar şi atunci când plouă sau este frig. „Îl felicit pe prietenul meu Costel Enache. A realizat nişte lucruri foarte frumoase aici. Botoşaniul nu degeaba a ajuns pe acest loc. Au jucători care se luptă, se luptă şi se luptă. Pentru fiecare minge. De aia au acumulat atât de multe puncte. Sunt jucători care ştiu ce vor de la viaţă şi de la cariera lor. Îi felicit pe cei de la Botoşani, îl felicit pe Costel, îi felicit pe toţi care sunt aici, cu excepţia câtorva oameni din spatele băncii de rezerve care sub influenţa…, dar fiind frig afară, îi înţeleg, mi-au spus câteva vorbe de dulce. Până la urmă, publicul a fost foarte OK”, a conchis  Claudiu Niculescu.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
22.7 ° C
22.7 °
21.6 °
42 %
3.2kmh
100 %
joi
23 °
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...