Protest pentru autostradă în Moldova

0

După organizarea coloanei auto care a parcurs, la sfârşitul lunii septembrie, traseul dorit pentru viitoarea autostradă Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş, un nou eveniment menit să atragă atenţia oficialităţilor de la Bucureşti asupra necesităţii construirii acestei importante artere a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute.

„Vreau tot ce e mai bun pentru Moldova mea!”, ”A8 – Autostrada ReUnirii! 1918 – 2018”, „Suntem Inima Moldovei, Suntem Inima Culturii, Suntem pentru Autostradă!”, „Împreună luptăm până la capăt pentru autostrada Moldovei!” sunt câteva dintre mesajele transmise de

participanţi la protest.

Manifestaţia, numită „Uniţi pentru autostradă”, a reunit aproximativ 1.500 de oameni care au militat pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş.

Evenimentul a fost organizat de asociaţiile „Moldova Vrea Autostradă” şi „Împreună pentru A8”, iar participanţii au format un lanţ uman pe întreg pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt. Mici şi mari, aceştia au dorit să tragă un semnal de alarmă către conducerea ţării, cu privire la nevoia unei autostrăzi care să lege Moldova de Europa. Iniţiatorii, alături de susţinători din întreaga Moldovă, se pregătesc de şedinţele parlamentului şi guvernului din 23 şi 24 noiembrie, ce vor avea loc la Iaşi pentru marcarea Centenarul Unirii.

 

Deja ai votat!
se încarcă...