Femei molipsite de şofatul la beţie

Şoferii băuţi cuceresc străzile, iar fenomenul începe să se manifeste şi în rândul femeilor. Sâmbătă, poliţiştii rutieri au surprins o tânără de 25 de ani care conducea un autoturism pe strada Marchian din municipiu, deşi era sub influenţa băuturilor alcoolice. Trasă pe dreapta pentru verificări, tânăra a fost pusă să sufle în etilotest, valoarea indicată fiind de 0,46 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Botoşăneanca a fost condusă la Spitalul Judeţean pentru recoltarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, după care poliţiştii i-au întocmit un dosar penal.

Tot sâmbătă, un bărbat din comuna Vlăsineşti a plecat la drum cu maşina, cu toate că era beat criţă. În vârstă de 42 de ani, acesta a fost reperat de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 7  Darabani, pe drumul naţional care leagă oraşul Darabani de Rădăuţi Prut.

Bărbatul a fost testat alcoolscopic, valoarea indicată fiind de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat recoltarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi s-a ales din start cu un dosar penal.

Seria a continuat în noaptea de sâmbătă spre duminiciă, când un tânăr de 26 de ani, din satul Balinţi, a plecat la drum cu un autoturism, deşi chefuise destul de mult. Oprit de poliţişti pe un drum comunal, el a trebuit să sufle în etilotest, iar aparatul a indicat o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Condus la Spitalul Municipal Dorohoi pentru recoltarea de mostre de sânge, tânărul a rămas fără permisul de conducere, poliţiştii întocmindu-i şi un dosar penal.

 

Maşină avariată în urma unui accident

 

Două autoturisme au fost avariate pe Calea Naţională, în faţa Stadionului, în noaptea de sâmbătă spre duminică, din vina unui şofer care s-a urcat la volan după ce a consumat băuturi alcoolice. Un taxi, parcat regulamentar pe marginea străzii, a fost lovit de un autoturism Audi condus de un şofer în vârstă de 58 de ani. Un martor a sunat la 112, la faţa locului ajungând în scurt timp un echipaj de poliţie.

Oamenii legii l-au verificat pe şoferul maşinii Audi cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din fericire, accidentul s-a soldat doar cu avarii.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.

 

– Sebastian GHEORGHIU

– Tudor CHIRIAC

 

 

Deja ai votat!