vineri, aprilie 19, 2024
AcasăPrima PaginăFemei molipsite de şofatul la beţie

Femei molipsite de şofatul la beţie

Şoferii băuţi cuceresc străzile, iar fenomenul începe să se manifeste şi în rândul femeilor. Sâmbătă, poliţiştii rutieri au surprins o tânără de 25 de ani care conducea un autoturism pe strada Marchian din municipiu, deşi era sub influenţa băuturilor alcoolice. Trasă pe dreapta pentru verificări, tânăra a fost pusă să sufle în etilotest, valoarea indicată fiind de 0,46 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Botoşăneanca a fost condusă la Spitalul Judeţean pentru recoltarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, după care poliţiştii i-au întocmit un dosar penal.

Tot sâmbătă, un bărbat din comuna Vlăsineşti a plecat la drum cu maşina, cu toate că era beat criţă. În vârstă de 42 de ani, acesta a fost reperat de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 7  Darabani, pe drumul naţional care leagă oraşul Darabani de Rădăuţi Prut.

Bărbatul a fost testat alcoolscopic, valoarea indicată fiind de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat recoltarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi s-a ales din start cu un dosar penal.

Seria a continuat în noaptea de sâmbătă spre duminiciă, când un tânăr de 26 de ani, din satul Balinţi, a plecat la drum cu un autoturism, deşi chefuise destul de mult. Oprit de poliţişti pe un drum comunal, el a trebuit să sufle în etilotest, iar aparatul a indicat o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Condus la Spitalul Municipal Dorohoi pentru recoltarea de mostre de sânge, tânărul a rămas fără permisul de conducere, poliţiştii întocmindu-i şi un dosar penal.

 

Maşină avariată în urma unui accident

 

Două autoturisme au fost avariate pe Calea Naţională, în faţa Stadionului, în noaptea de sâmbătă spre duminică, din vina unui şofer care s-a urcat la volan după ce a consumat băuturi alcoolice. Un taxi, parcat regulamentar pe marginea străzii, a fost lovit de un autoturism Audi condus de un şofer în vârstă de 58 de ani. Un martor a sunat la 112, la faţa locului ajungând în scurt timp un echipaj de poliţie.

Oamenii legii l-au verificat pe şoferul maşinii Audi cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din fericire, accidentul s-a soldat doar cu avarii.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.

 

– Sebastian GHEORGHIU

– Tudor CHIRIAC

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
9.4 ° C
10.5 °
8.9 °
47 %
4.2kmh
25 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
10 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...