Val de ilegalităţi la Poliţia de Frontieră

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

O anchetă declanşată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în cadrul sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti a scos la iveală mai multe posibile ilegalităţi. Culmea este că unul dintre cei vizaţi a încercat să dejoace acuzaţiile procurorilor cu un fals. Anchetatorii s-au prins, iar la final ofiţerul a fost acuzat de nu mai puţin de cinci infracţiuni.

Cercetările au fost finalizate luna trecută, iar ieri procurorii DNA i-au trimis în judecată pe toţi cei implicaţi – este vorba de doi ofiţeri şi doi agenţi de poliţie, care vor trebui să dea explicaţii de acum în faţa magistraţilor.

 

Scandal pornit de la o muşamalizare

 

Totul a plecat de la o informaţie potrivit căreia cei din conducerea SPF Româneşti au încercat să-l protejeze pe un individ care conducerea fără permis. Astfel, pe 31 octombrie 2014, doi agenţi care erau de serviciu l-au surprins pe un apropiat al comisarului şef Dinu Barnea, fostul şef al SPF Româneşti, care conducea fără permis.

În mod normal, ar fi trebuit să-i întocmească un dosar penal, însă Dinu Barnea l-a contactat pe şeful de tură, comisarul Liviu Ciobanu, care i-a contactat ulterior pe cei doi agenţi, cazul fiind muşamalizat. Întâmplarea nu a fost pomenită nici în raportul de la finalul turei, în care s-a consemnat că niciuna dintre patrule nu a costat infracţiuni pe durata efectuării serviciului, notă care a fost contrasemnată ulterior de Dinu Barnea. Doar că procurorii DNA au intrat pe fir şi au reuşit să afle cum s-a petrecut totul, Liviu Ciobanu fiind chiar arestat preventiv săptămâna trecută pe motiv că nu a respectat măsurile instituite prin controlul judiciar. Astfel, Liviu Ciobanu a fost trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu, instigare la favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, iar cei doi agenţi, Florin Nacu şi Mihai Burlacu, pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului.

 

 

Deja ai votat!