Capcană pentru şoferi pe drumul spre Bucureşti

0

Zeci de mii de şoferi riscă amenzi de minim 2.000 de lei, încălcând fără ştiinţă prevederile legale, la circulaţia pe un important drum naţional, unde accidentele rutiere sunt la ordinea zilei, relatează Digi 24.

Drumul în cauză, DN2, simbolizat şi E 85, are o lungime de 333 kilometri şi leagă localităţile Bucureşti, Urziceni, Buzău, Focşani, Bacău şi Roman. Circulaţia pe acesta se face inclusiv pe acostamentul drumului, în afara părţii carosabile, şoferii fiind convinşi, de la caz la caz, că şoseaua are fie bandă de urgenţă fie că are un standard numit de ei „o bandă şi jumătate”.

Marginea din dreapta a drumui naţional are o lăţime de doar 2,5 metri, fix cât lăţimea unui camion, cu un metru mai puţin decât lăţimea unei benzi de drum naţional şi cu 1,25 metri sub lăţimea unei benzi de autostradă. Convingerea fermă că drumul are două benzi face ca cei care circulă cu viteză să pună presiune pe cei care sunt în faţa lor, cerându-le acestora să se retragă spre acostament.

„Sunt şoferi care pur si simplu te obligă sa treci pe acostament. Vin până în spatele tău, te claxonează, înjură şi te depăşesc ştergându-te. De aici foarte aproape accidentul mai ales că, în zonele cu podeţe, parapetul podeţului este în acel acostament”, spune într-o postare pe Facebook, Maria Lascu, fost inginer în cadrul Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), responsabilă în trecut chiar de siguranţa traficului.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) în primele nouă luni ale anului, între Bucureşti şi Roman, au avut loc 97 de accidente grave de circulaţie, în 64 fiind implicate doar autovehicule şi pasagerii acestora. În medie, în fiecare weekend au avut loc două accidente grave.

 

Deja ai votat!
se încarcă...