Haos rutier cu beţivi şi permise anulate

0

Puzderie de infracţiuni pe şosele. Un bărbat de 52 de ani, din Dorohoi, care avea permisul anulat, a fost prins la volan, dar a refuzat şi controlul alcoolscopic. S-a întâmplat duminică pe drumul naţional ce leagă municipiul Dorohoi de Suceava, în satul Horlăceni, când dorohoianul, oprit pentru verificări, a refuzat să sufle în etilotest şi să meargă la spital pentru recoltarea mostrelor biologice în vederea stabiliri alcoolemiei. Prin urmare, bărbatul a fost acuzat de conducere fără permis şi sustragere de la controlul alcoolscopic.

Un alt tânăr a fost prins băut, în noaptea de duminică spre luni, pe strada Primăverii din municipiu. De loc din Ionăşeni, tânărul de 25 de ani conducea un autoturism, iar poliţiştii l-au oprit pentru control. Când l-au verificat cu etilotestul, aparatul a indicat o îmbibaţie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Prin urmare, şoferul a fost dus la spital, unde i s-au recoltat probe de sânge, iar la final poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

În schimb, un dorohoian de 59 de ani va fi cercetat şi el pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat, după ce a plecat la drum cu maşina, deşi numerele de înmatriculare provizorii erau expirate din 8 octombrie 2017. Bărbatul a fost reperat duminică, pe strada C.D. Gherea din Dorohoi, la volanul unui autoturism. Tras şi el pe dreapta pentru verificări, bărbatul a trebuit să renunţe la maşină.

– Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!
se încarcă...