luni, octombrie 2, 2023
AcasăPrima PaginăFost luptător de K1 condamnat pentru violenţă

Fost luptător de K1 condamnat pentru violenţă

Fostul luptător botoşănean de K1, Felix Alexoaei, a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare pentru loviri şi alte violenţe, după ce l-a bătut pe un botoşănean. Implicat şi el în bătaie, un alt tânăr din  Botoşani, Ionuţ Iulian Apostol, s-a ales cu o condamnare de un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere. În schimb, alţi doi tineri au fost achitaţi de judecători, pe motiv că faptele s-au prescris sau victimele agresiunilor au renunţat la plângeri.

Sentinţa, care a fost pronunţată marţi de Curtea de Apel Suceava, este definitivă şi a venit după un proces care a durat aproape patru ani şi jumătate.

În fapt, în mai 2013, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani au dispus trimiterea în judecată a cinci botoşăneni, anchetatorii reţinând în sarcina acestora faptul că, în perioada 2008-2012, ar fi agresat mai multe persoane. Bătăile ar fi avut loc chiar în incinta unor cluburi din municipiu, unde o parte dintre inculpaţi fuseseră angajaţi ca bodyguarzi. Mai mult, susţineau procurorii, o parte dintre victime ar fi fost ameninţate sau şantajate pentru a-şi retrage plângerile.

În momentul în care dosarul a ajuns în instanţă, suspecţii au respins acuzaţiile şi s-au declarat nevinovaţi. Mai mult, unii martori au susţinut că nu au văzut nimic din aşa zisele agresiuni.

Prima sentinţă a venit însă în februarie 2015, când Judecătoria Botoşani i-a condamnat pe patru dintre bătăuşi, unul singur primind o pedeapsă cu executare din cauza unei condamnări mai vechi. Hotărârea a fost atacată cu apel şi a urmat un nou proces, dar o parte dintre victime şi-au retras plângerile, iar unele fapte, petrecute în 2008, s-au prescris. În schimb, cei doi condamnaţi, Felix Alexoaei şi Ionuţ Iulian Apostol, vor trebui să-i plătească daune unui botoşănean bătut chiar de ziua lui, în sumă de 20.000 de lei, cheltuieli de judecată, dar şi cheltuielile de spitalizare.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
14.3 ° C
14.6 °
11.6 °
59 %
1.3kmh
5 %
lun
14 °
mar
24 °
mie
23 °
joi
22 °
vin
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Deci, se lucrează. Sau oricum, sunt niște utilaje acolo.

EDITORIAL

Ne împotmolim mereu, deși – potrivit statisticilor europene – țara merge înainte, adică avansează economic pe cele mai importante paliere, respectiv industrial și comercial,...

EPIGRAMA ZILEI

Am o dilemă mare Și nu ştiu ce să  fac : E vremea schimbătoare, Cum oare  mă ... dezbrac?     -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

Extraordinara Sydney Sweeney (din Euforia) e o mare descoperire în acest rol! Filmul va rula în avanpremieră la Happy Cinema din 4 octombrie.

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...