Impozite mai mari începând de anul viitor

0

Botoşănenii vor plăti în 2018 taxe şi impozite majorate. Edilii propun o majorare a dărilor locale de 18%, însă această valoare nu acoperă nici pe departe nevoile municipalităţii. Primarul Cătălin Flutur a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că brambureala fiscală de la nivel guvernamental aduce autorităţile publice locale în pragul dezastrului.

„Încercăm să găsim soluţii de scăpare şi de salvare, ca să putem să funcţionăm măcar în cursul anului viitor”, a spus primarul.

Potrivit acestuia, prin scăderea impozitului pe venitul global de la 16% la 10%, primăriile pierd aproximativ 40% din fondurile care ajungeau la bugetele locale din acest impozit.

La nivelul municipiului, majorarea dărilor locale nu poate fi evitată, cu atât mai mult cu cât acestea nu au mai fost crescute din 2013.

În acest an, edilii şi-au propus să încaseze din impozite şi taxe locale 37,824 milioane de lei, iar anul viitor vor să obţină 44,629 milioane de lei.

Proiectul de hotărâre a fost lansat în dezbatere publică, iar consilierii municipali vor fi cei care vor stabili dacă menţin majorarea de 18%, sau o altă valoare. Edilul a explicat că această majorare ar fi fost cu mult mai mică dacă taxele erau majorate cu câteva procente în fiecare an.

 

– Virginia CONSTANTINIU

vconstantiniu@monitorulbt.ro

 

Deja ai votat!
se încarcă...