Şofer judecat după crima cu maşina

0

Un al treilea botoşănean a fost trimis în judecată pentru omor, după ce a comis cu intenţie un accident mortal cu maşina. Este vorba de autorul crimei cu maşina din apropierea Centrului Vechi al municipiului, Vasile Gologan, de 43 de ani, care a fost trimis în judecată miercuri, anchetatorii formulând împotriva acestuia patru capete de acuzare – omor, tâlhărie calificată, conducere sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului. Astfel, după cei doi şoferi implicaţi în tragicul accident rutier din aprilie 2016, de la Darabani, care s-au luat la întrecere cu maşinile la beţie (n.r. – şi care între timp au fost şi condamnaţi de instanţa de fond pentru omor), Vasile Gologan va fi cel de al treilea botoşănean care va fi judecat pentru crima cu maşina.

Inculparea lui a venit la aproape trei luni de la comiterea faptelor, anchetatorii aşteptând concluziile medico-legale pentru a dovedi că victima a murit din cauza leziunilor suferite după ce a fost lovit de maşină. Asta în condiţiile în care aproape toţi martorii care au asistat la scena din parcarea de lângă fostul cinematograf „Luceafărul” au arătat că victima, Iulian Balan, ar fi fost izbită intenţionat cu un VW. Astfel, acuzaţia de ucidere din culpă, invocată de regulă în cazul accidentelor rutiere mortale, nu se justifica.

CASETA:

Oroare comisă la beţie

Crima a avut loc în dimineaţa zilei de 23 august, după ce Vasile Gologan şi Iulian Balan s-au întâlnit la un priveghi. Aici, cei doi au avut un conflict spontan, după care Iulian Balan a plecat spre Centrul Vechi, locul de întâlnire a celor de etnie romă. În acel moment, Vasile Gologan a ieşit în stradă, a oprit un VW Polo, l-a dat jos pe şofer, a urcat la volan şi s-a dus glonţ cu maşina spre Iulian Balan, pe care l-a izbit în plin.

Ridicat pentru cercetări, Vasile Gologan a fost arestat preventiv şi nu a contestat niciodată măsura luată de judecători, el temându-se şi de o eventuală răzbunare din partea rudelor victimei. De altfel, din cauza reacţiilor generate de cele întâmplate, defunctul a fost înhumat în judeţul Iaşi, iar trupul neînsufleţit a fost transportat o parte din drum sub escorta poliţiei.

Dosarul a fost trimis acum spre soluţionare Tribunalului Botoşani.

+0 -0
se încarcă...