Viaţă pierdută la jocuri de noroc

0

Patima pentru jocurile de noroc a mai îndoliat o familie din Botoşani. Plecat la muncă în Germania, pentru a strânge bani şi a-i asigura o viaţă mai bună fetiţei sale minore, un tânăr în vârstă de 32 de ani a ajuns să-şi cheltuiască toată agoniseala pe păcănele.

Săptămâna trecută, acesta a ajuns să joace chiar şi maşina, cumpărată cu greu din banii familiei. A pierdut, însă, totul. Disperat, tânărul a mers acasă şi s-a spânzurat. A fost găsit de soţie şi, deşi aceasta a sunat la 112 şi a cerut ajutor, cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru el. „A ajuns acasă în sicriu. Ştiam că joacă, dar nu ne-am gândit niciodată că este atât de grav. Sperau să aibă o viaţă frumoasă, să fie fericiţi şi chiar erau, dar acum s-a dărâmat totul”, a spus un apropiat al familiei, care a luat parte ieri la înmormântarea tânărului.

Acesta a fost condus pe ultimul drum de rude şi prieteni, iar un preot a oficiat o slujbă specială.

 

Dependenţă la fel de grea ca drogurile

 

Medicii psihiatri susţin că dependenţa de la jocurile de noroc este la fel de periculoasă precum cea de droguri sau alcool, iar cei prinşi de aceasta trebuie să primească ajutor pentru un număr egal de ani cu cei pierduţi în sălile de joc. „Este considerată o boală psihică, iar cei care devin dependenţi au nevoie de tratament şi consiliere. Uneori, această boală este mai gravă decât consumul de droguri“, a explicat un psiholog botoşănean.

Pentru a face rost de banii cu care speră să ajungă bogaţi, jucătorii vând lucruri din casă sau amanetează aproape tot ce prind, de la telefoane, tablete, calculatoare, până la maşini. Foarte puţini reuşesc să câştige şi să-şi recupereze bunurile. Disperaţi că-şi dezamăgesc familiile şi că nu au bani pentru jocuri, unii ajung la gesturi extreme.

 

Gesturi extreme pentru bani de păcănele

 

În urmă cu câţiva ani, un tânăr botoşănean, elev la un liceu de renume, a pus la cale o crimă pentru a scoate bani. A înjunghiat un taximetrist şi a ajuns la puşcărie. Un altul a luat aproape 20.000 de euro din încasările fostei Termica pentru a juca la păcănele.

Medicii spun că se întâmplă şi ca unii dintre jucători să ajungă la o depresie cruntă şi chiar la sinucidere. Este şi cazul unui bărbat din Ştefăneşti, care şi-a legat un bolovan de gât şi s-a aruncat într-un pârâu, din cauza datoriilor, dar şi a unuia din Vorona.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...