Premiu pentru maratonistul care uimeşte lumea

După o cursă infernală care a durat cinci zile şi a măsurat 250 de kilometri, botoşăneanul Iulian Rotariu a reuşit să-i uimească pe cei de la Asociaţia „4 Deserts”. Înscris în ultramaratonul „Racing The Planet” derulat în Patagonia (Argentina), în perioada 12-19 noiembrie, Iulian Rotariu s-a clasat pe locul IV în clasamentul general. Asta după ce în primele etape el a făcut parte din top III, fiind foarte aproape să termine pe podium.

În schimb, în urma timpilor obţinuţi, Iulian Rotariu şi-a consolidat poziţia de lider la categoria lui de vârstă 40- 49 de ani. Pentru această clasare, dar şi pentru modul în care s-a comportat pe tot timpul cursei, pompierul botoşănean a primit şi premiul fair-play.

„Cel mai mare, care se acordă ultimul, premiul pentru fair-play, pentru cea mai motivaţională persoană – mereu cu zâmbetul pe buze şi care a ajutat în fiecare cursă şi de la care aproape fiecare concurent a învăţat ceva!”, au spus organizatorii despre Iulian Rotariu.

Angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, botoşăneanul a mai participat până acum la ultramaratoanele „Gobi March” (China, iunie 2016), „Atacama Crossing” (Chile, octombrie 2016) şi „Sahara Race” (Namibia, mai 2017), unde a alergat de fiecare dată în scop caritabil, în sprijinul „Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism” din Botoşani.

Deja ai votat!