Afacerist german voluntar în ghetouri

0

Peggy Kratz, proprietara unui salon de înfrumuseţare din Germania, a ales să dedice două săptămâni din viaţa sa pentru a-i ajuta pe copiii botoşănenilor care locuiesc în ghetourile din Parcul Tineretului. Recent, ea a venit la Botoşani pentru a treia oară şi, timp de două săptămâni, s-a implicat în activităţile organizate de Asociaţia Misionară „El rămâne credincios”. Când a ajuns la Botoşani, Peggy a venit încărcată cu daruri, de la rechizite, până la rucsacuri, articole de igienă, dulciuri, jocuri pentru copiii care trăiesc în condiţii grele.

Femeia a declarat că Dumnezeu a decis ca ea să se implice în sprijinirea micuţilor botoşăneni.

„Dacă Dumnezeu a decis că eu trebuie să mă implic aici în sprijinirea copiilor, o fac cu dragă inimă. Nu este mulţumire mai mare decât bucuria de pe chipul lor”, a spus Peggy.

Situaţia financiară i-ar permite să plece în vacanţe de lux, însă ea se gândeşte doar la cum îi poate ajuta pe copiii nevoiaşi. În câteva dintre vizite, Peggy a venit însoţită şi de fiul său, Florian Kratz, un adolescent în vârstă de 15 ani. Femeia a dorit să-i arate fiului său cât de mare este mulţumirea sufletească când vezi bucuria de pe chipurile micuţilor atunci când primesc ajutor.

În ziua plecării de la Botoşani, Peggy nu-şi putea stăpâni lacrimile. „Am sentimentul că-mi părăsesc copiii. Mi-aş dori să-i pot ajuta mult mai mult, mă doare inima, ei merită să aibă un start bun în viaţă. Aceşti copii merită mult mai mult şi din partea instituţiilor statului. La asociaţie sunt ajutaţi, dar parcă nu e suficient. Ei au dreptul la o copilărie fericită şi la o viaţă normală, nu numai la frânturi de bucurii, atunci când sunt aici, la asociaţie”, a spus Peggy.

 

Mesager al copiilor nevoiaşi

 

Peggy se gândeşte foarte serios ca peste ani să se mute definitiv în Botoşani. „Viaţa înseamnă mai mult decât muncă. Este important să ne dedicăm semenilor. Aici avem mult de muncă şi activitatea de aici este foarte importantă. Sunt importante căldura, dragostea şi atenţia de care au parte copiii”, a spus ea.

Peggy Kratz s-a oferit să fie mesagerul copiilor la Moş Crăciun. Fiecare copil a scris o scrisoare în care a trecut ce-şi doreşte să primească în preajma sărbătorilor de iarnă, de la susţinătorii din Germania.

Femeia este convinsă că rolul de mesager al copiilor va fi continuat şi de alte roluri. „În urmă cu doi ani, a visat că noi vom face o clădire pentru mame nevoiaşe cu copii, victime ale violenţei domestice. A venit şi ne-a povestit, iar noi i-am spus că proiectul îl avem deja conturat, avem şi terenul adecvat, mai este nevoie de finanţare. Ar fi extraordinar ca împreună să putem realiza un astfel de centru pentru că sunt multe mame care au nevoie de ajutor”, a declarat Carmen Olariu, directorul asociaţiei  „El rămâne credincios”.

 

Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.

 

– Virginia CONSTANTINIU

 

Deja ai votat!