vineri, aprilie 19, 2024
AcasăPrima PaginăAfacerist german voluntar în ghetouri

Afacerist german voluntar în ghetouri

Peggy Kratz, proprietara unui salon de înfrumuseţare din Germania, a ales să dedice două săptămâni din viaţa sa pentru a-i ajuta pe copiii botoşănenilor care locuiesc în ghetourile din Parcul Tineretului. Recent, ea a venit la Botoşani pentru a treia oară şi, timp de două săptămâni, s-a implicat în activităţile organizate de Asociaţia Misionară „El rămâne credincios”. Când a ajuns la Botoşani, Peggy a venit încărcată cu daruri, de la rechizite, până la rucsacuri, articole de igienă, dulciuri, jocuri pentru copiii care trăiesc în condiţii grele.

Femeia a declarat că Dumnezeu a decis ca ea să se implice în sprijinirea micuţilor botoşăneni.

„Dacă Dumnezeu a decis că eu trebuie să mă implic aici în sprijinirea copiilor, o fac cu dragă inimă. Nu este mulţumire mai mare decât bucuria de pe chipul lor”, a spus Peggy.

Situaţia financiară i-ar permite să plece în vacanţe de lux, însă ea se gândeşte doar la cum îi poate ajuta pe copiii nevoiaşi. În câteva dintre vizite, Peggy a venit însoţită şi de fiul său, Florian Kratz, un adolescent în vârstă de 15 ani. Femeia a dorit să-i arate fiului său cât de mare este mulţumirea sufletească când vezi bucuria de pe chipurile micuţilor atunci când primesc ajutor.

În ziua plecării de la Botoşani, Peggy nu-şi putea stăpâni lacrimile. „Am sentimentul că-mi părăsesc copiii. Mi-aş dori să-i pot ajuta mult mai mult, mă doare inima, ei merită să aibă un start bun în viaţă. Aceşti copii merită mult mai mult şi din partea instituţiilor statului. La asociaţie sunt ajutaţi, dar parcă nu e suficient. Ei au dreptul la o copilărie fericită şi la o viaţă normală, nu numai la frânturi de bucurii, atunci când sunt aici, la asociaţie”, a spus Peggy.

 

Mesager al copiilor nevoiaşi

 

Peggy se gândeşte foarte serios ca peste ani să se mute definitiv în Botoşani. „Viaţa înseamnă mai mult decât muncă. Este important să ne dedicăm semenilor. Aici avem mult de muncă şi activitatea de aici este foarte importantă. Sunt importante căldura, dragostea şi atenţia de care au parte copiii”, a spus ea.

Peggy Kratz s-a oferit să fie mesagerul copiilor la Moş Crăciun. Fiecare copil a scris o scrisoare în care a trecut ce-şi doreşte să primească în preajma sărbătorilor de iarnă, de la susţinătorii din Germania.

Femeia este convinsă că rolul de mesager al copiilor va fi continuat şi de alte roluri. „În urmă cu doi ani, a visat că noi vom face o clădire pentru mame nevoiaşe cu copii, victime ale violenţei domestice. A venit şi ne-a povestit, iar noi i-am spus că proiectul îl avem deja conturat, avem şi terenul adecvat, mai este nevoie de finanţare. Ar fi extraordinar ca împreună să putem realiza un astfel de centru pentru că sunt multe mame care au nevoie de ajutor”, a declarat Carmen Olariu, directorul asociaţiei  „El rămâne credincios”.

 

Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.

 

– Virginia CONSTANTINIU

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.5 ° C
5.6 °
3.8 °
86 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
11 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...