Tânăr prins în vamă cu substanţe interzise

0

Sute de comprimate cu substanţe anabolizante au fost confiscate, la sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut. Substanţele au fost descoperite într-un VW cu care un tânăr, Mihail C., în vârstă de 24 de ani, intenţiona să intre în ţară.

În baza profilului de risc, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului, iar în urma acestuia au fost descoperite, ascunse într-un spaţiu special amenajat în stâlpul de deasupra portierei stânga spate a autoturismului, 600 de comprimate cu diferite substanţe incluse în lista substanţelor interzise. Pastilele, în valoare de 3.696 de lei, au fost indisponibilizate, iar tânărul a fost amendat cu 8.000 de lei.

Anabolizantele sunt variante sintetice sau naturale ale hormonilor masculini, cum este testosteronul. Eliberate numai pe bază de reţetă, acestea sunt folosite în tratarea diferitelor afecţiuni ce implică pierderea funcţiei testiculelor, diminuarea numărului celulelor roşii din sânge sau întârzierea pubertăţii. Mulţi tineri, în special sportivi, îşi autoadministrează steroizi anabolizanţi pentru creşterea rezistenţei fizice şi a masei musculare.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...