Fals procuror trimis 12 ani la puşcărie

0

Un deţinut care se dădea drept procuror al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi păcălea lumea prin intermediul telefonului mobil a fost condamnat ieri de Judecătoria Botoşani la doi ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune.

În vârstă de 38 de ani, Florin Sebastian P., din Caracal (Olt), va avea însă de executat 12 ani, o lună şi 15 zile de puşcărie, întrucât el avea mai multe condamnări la activ, care au fost contopite. Procurorii îl acuzaseră de trei infracţiuni de înşelăciune, printre victime fiind ruda unui fost poliţist, o tânără absolventă a Facultăţii de marketing de la Universitatea „Spiru Haret”, dar şi patroana unui magazin din comuna Vorona.

Închis în Penitenciarul Tulcea, Florin Sebastian P. suna victimele, se recomanda ca fiind procuror DIICOT şi, sub diferite pretexte, le determina să genereze şi să-i comunice coduri de reîncărcare pentru cartele telefonice. Interesant este că, pe lângă victimele din Botoşani, deţinutul a făcut victime şi printre zeci de primari şi viceprimari din mai multe localităţi ale ţării. Îi suna, şi, dându-se tot procuror DIICOT, le spunea ba că face o anchetă, ba că efectuează verificări şi îi determina pe edili să-i comunice datele cardurilor bancare pe care le deţineau. Apoi, el transmitea datele astfel obţinute altor doi complici, care făceau cumpărături online.

Deja ai votat!
se încarcă...