Dispare dubla subvenţionare la încălzire

0

Guvernul a decis să amâne cu un an măsura acordării subvenţiei la termoficare doar consumatorilor vulnerabili. În urmă cu câteva săptămâni, reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) anunţaseră că subvenţia va fi retrasă din aprilie 2018, însă recent reprezentanţii guvernului au transmis că Legea privind venitul minim de incluziune va intra în vigoare la 1 aprilie 2019. Explicaţia a fost aceea că autorităţile locale nu au la această dată capacitatea de a prelucra informatic datele privind solicitanţii de ajutoare şi că mai întâi trebuie implementat Sistemul naţional informatic al asistenţei sociale.

Practic, prin noile reglementări se doreşte asigurarea unui singur ajutor la încălzire, în loc de o dublă subvenţionare cum este în prezent.

La Botoşani, preţul local pentru producerea energiei termice este de 363,74 de lei pe gigacalorie, însă preţul de facturare pentru populaţie este de 164 de lei, diferenţa fiind acoperită de municipalitate. Pe lângă această subvenţie locală, familiile cu o situaţie materială modestă primesc şi ajutor la încălzire din partea statului.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...