Mamă judecată după ce şi-a ucis bebeluşul

0

Şi-a ucis copilul, la doar câteva zile după ce l-a adus pe lume, iar acum va răspunde în faţa magistraţilor. Aflată deja după gratii, Gabriela B., în vârstă de 21 de ani, din comuna Ungureni, care şi-a ucis bebeluşul chiar în prima zi după ce a fost externată din maternitate, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani. Principala acuzaţie – omor. Asta pentru că procurorii au avansat ideea că tânăra ar fi comis faptele cu discernământ. Ipoteza se bazează pe o expertiză medico-legală, dar şi pe raportul medicilor legişti, care au arătat că micuţul a murit sufocat prin obturarea căilor respiratorii.

Copil aruncat într-un canal din poligonul ACR

Ancheta efectuată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani a arătat că tânăra a născut copilaşul pe 13 septembrie. Băieţelul avusese greutatea de 3,2 kilograme şi era perfect sănătos, iar din acest motiv Gabriela B. a părăsit maternitatea pe 17 septembrie 2017.

Micuţul era rezultatul unei relaţii cu un tânăr, însă se pare că nu fusese dorit de tânăra mamă. Aşa se face că, imediat ce a fost externată, Gabriela B. a luat decizia să-i suprime viaţa. Cel puţin aşa cred anchetatorii, care spun că, dacă ar fi dorit să scape de copilaş, tânăra avea posibilitatea să îl lase în maternitatea sau la un centru de plasament.

Reconstituirea făcută de anchetatori a indicat că, după ce a rămas singură, mama i-ar fi băgat hârtie igienică în gură, după care l-a băgat într-o sacoşă din plastic, apoi în una din material textil, pe care a aruncat-o într-un canal colector din zona poligonului ACR Botoşani.

Deja ai votat!