Încep lucrările la blocul explodat

0

Ieri a fost o zi importantă pentru familiile din blocul afectat de explozia produsă pe 15 septembrie. Astfel, guvernul a aprobat ca sinistraţii să primească un ajutor de urgenţă în cuantum de 66.000 de lei, urmând ca fiecărei familii să-i revină 5.500 de lei. Aşa cum s-a întâmplat şi cu ajutorul acordat de municipalitatea botoşăneană, banii vor fi depuşi în contul deschis de conducerea Asociaţiei de proprietari 26, pentru a fi folosiţi la lucrările de reabilitare.

„Suntem mulţumiţi că la nivelul guvernului a existat înţelegere pentru familiile sinistrate”, a declarat Constantin Costic, preşedintele asociaţiei.

Tot ieri, conducerea asociaţiei a desemnat firma care va executa lucrările de reabilitare a blocului, şi anume Dioconstruct. Costul acestora se ridică la aproximativ 140.000 de lei şi vor fi demarate la începutul săptămânii viitoare.

Pe lângă ajutorul de la Guvern, sinistraţii au mai primit 25.000 de euro de la Formens şi câte 2.000 de lei de familie ca ajutor de urgenţă de la Primărie, ceea ce înseamnă un total de 24.000 de lei.

Preşedintele asociaţiei a solicitat tot ieri ca suprafaţa de teren care va fi ocupată de schele în perioada reabilitării blocului să fie acordată cu titlu gratuit. „În mod normal se plăteşte o taxă utilizare domeniu public, depozitare materiale, în cuantum de 0,35 lei pe metru pătrat pe zi, dar, având în vedere situaţia delicată în care se află cetăţenii din acel bloc, am decis să le dăm cu titlu gratuit această suprafaţă”, a anunţat viceprimarul Marian Murariu.

Constantin Costic a mai spus că astăzi în bloc îşi vor începe activitatea muncitorii firmei cu care s-a încheiat contractul pentru executarea reparaţiilor la instalaţia de gaz.

 

CASETA:

Concert caritabil organizat la Filarmonică

 

Au intrat în linie dreaptă şi pregătirile pentru concertul pe care Filarmonica, în colaborare cu Primăria Botoşani, îl va organiza pe 1 decembrie. Invitaţiile pentru concert se găsesc la primărie şi filarmonică, suma minimă care poate fi dată în schimbul invitaţiei fiind de 50 de lei. Banii adunaţi în urma concertului vor fi depuşi tot în contul deschis pentru sprijinirea sinistraţilor.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...